Κόσμος Πέμπτη 13/01/2022, 21:56
ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Πράσινο φως για τέταρτη δόση σε ομάδες υψηλού κινδύνου

Ισπανία: Πράσινο φως για τέταρτη δόση σε ομάδες υψηλού κινδύνου

Η Ισπανία έδωσε το πράσινο φως για τη χορήγηση της τέταρτης δόσης εμβολίου κατά της Covid σε ανθρώπους που ανήκουν σε ορισμένες oμάδες πολύ υψηλού κινδύνου, μεταξύ αυτών και τους ανοσοκατεσταλμένους.

Όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι υγειονομικές αρχές της Ισπανίας, η απόφαση αφορά ορισμένους καρκινοπαθείς, τους ασθενείς που έχουν κάνει μεταμοσχεύσεις, κάνουν αιμοδιάλυση ή όσους υποβάλλονται σε θεραπεία με ανοσοκατασταλτικά φάρμακα.

Όπως ανέφερε το ισπανικό υπουργείο Υγείας, η αναμνηστική δόση θα χορηγείται πέντε μήνες μετά τη χορήγηση της τρίτης δόσης.

Για τον γενικό πληθυσμό, η τρίτη δόση του εμβολίου θα είναι προσβάσιμη από τα 18 έτη και όχι στα 40 έτη, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα. Επίσης, η δόση αυτή θα μπορεί να χορηγείται πέντε μήνες μετά την τελευταία δόση και όχι έξι μήνες, όπως προβλεπόταν μέχρι σήμερα.

Με το 90,5% του πληθυσμού της άνω των 12 ετών να έχει εμβολιαστεί πλήρως, η Ισπανία είναι μία από τις πρωταθλήτριες στον εμβολιασμό παγκοσμίως.

Συνολικά, το 38,5% των παιδιών ηλικίας μεταξύ 5 και 11 ετών έχει επίσης λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου.

Η χώρα έχει καταγράψει 7,7 εκατομμύρια κρούσματα και μετρά 90.508 νεκρούς από την αρχή της πανδημίας τον Μάρτιο του 2020.

Διαβάστε επίσης:

Moderna: Deals τουλάχιστον 18,5 δισ. για φέτος – Στα «σκαριά» νέες συμφωνίες

Moderna: Θα χρειαστεί τέταρτη δόση το φθινόπωρο του 2022

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News