Κόσμος Κυριακή 9/01/2022, 22:12
ΚΟΣΜΟΣ

Ευρώπη: Επιθέσεις σε υπερμάχους των εμβολίων

Ευρώπη: Επιθέσεις σε υπερμάχους των εμβολίων

Με αστυνομική συνοδεία κυκλοφορεί, πλέον, η επιφανής Ιταλίδα λοιμωξιολόγος, καθηγήτρια Αντονέλα Βιόλα, που πρόσφατα έλαβε επιστολή με μια σφαίρα και απειλές για την ίδια  και την οικογένειά της.

Η καθηγήτρια μπήκε στο στόχαστρο των αντιεμβολιαστικών κύκλων εξαιτίας των δημόσιων τοποθετήσεών της υπέρ του εμβολιασμού των παιδιών κατά της COVID. Η επικεφαλής του Ινστιτούτου Παιδιατρικών Ερευνών της Πάδοβα επιβεβαίωσε –με ανάρτησή της στο Facebook– ότι έλαβε τη σφαίρα και τις απειλές προκειμένου να απορρίψει το ενδεχόμενο εμβολιασμού των παιδιών κατά του κορωνοϊού.

«Οι άνθρωποι αυτοί είναι αντιεμβολιαστές και το μόνο που γνωρίζουν είναι το μίσος. Απορρίπτουν τους νόμους και τη λογική και υποκινούν ένταση και βίαιες εκδηλώσεις», έγραψε η Ιταλίδα καθηγήτρια, ενώ επανέλαβε τη δέσμευσή της να δίνει φωνή στην επιστήμη και να μιλάει σε όποιον είναι πρόθυμος να ακούσει. Στο ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ANSA η κ. Βιόλα τόνισε ότι θα εξακολουθήσει να συνιστά στους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, «γιατί αυτό είναι το ορθό».

Σε Γαλλία και Ολλανδία

Γενικότερα, στην Ευρώπη σφοδρές επιθέσεις δέχονται τα μέλη της ιατρικής κοινότητας και πολιτικοί που τάσσονται ανοικτά υπέρ του εμβολιασμού κατά της COVID. Γάλλοι βουλευτές που έλαβαν μέλος στον κοινοβουλευτικό διάλογο για την καθιέρωση του «υγειονομικού διαβατηρίου» δέχθηκαν απειλές.

Την Τρίτη, Ολλανδός συνωμοσιολόγος, κραδαίνοντας αναμμένο πυρσό επιτέθηκε κατά της  κατοικίας της Σίγκριντ Κάαγκ, πρώην υπουργού Εξωτερικών της Ολλανδίας και νυν ηγέτιδος του κόμματος Δημοκράτες 66. Ο δράστης, μάλιστα, αναμετέδιδε ζωντανά την επίθεση στη σελίδα του στο Facebook. Συνάδελφοι της Κάαγκ επέρριψαν την ευθύνη για το συμβάν στο ακροδεξιό Φόρουμ για την Δημοκρατία, το οποίο υποκινεί τις βίαιες αντιδράσεις κατά των εμβολίων και των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού. Ο δράστης της επίθεσης, άλλωστε, φώναζε ακροδεξιά συνθήματα. Ο ηγέτης της ολλανδικής Χριστιανοδημοκρατικής Ενωσης, Γκερτ – Γιαν Σέγκερς, είχε προειδοποιήσει ότι οι βίαιες επιθέσεις είναι το φυσικό επόμενο για ένα κόμμα που καλούσε να δικαστούν και να φυλακιστούν οι πολιτικοί του αντίπαλοι.

Βίαιες διαδηλώσεις κατά των εμβολιασμών και των μέτρων πραγματοποιήθηκαν την τελευταία εβδομάδα και στη Γερμανία.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News