Κόσμος Σάββατο 8/01/2022, 19:09
ΚΟΣΜΟΣ

Τσεχία: Ο Σούπερμαν, η Σταχτοπούτα και τα Μίνιονς εμβολιάζουν τα παιδιά

Τσεχία: Ο Σούπερμαν, η Σταχτοπούτα και τα Μίνιονς εμβολιάζουν τα παιδιά

Ο Σούπερμαν, η Σταχτοπούτα και τα Μίνιονς ήταν ανάμεσα στους ήρωες ταινιών, κόμικς και παραμυθιών που υποδέχθηκαν σήμερα τα παιδιά σε κέντρο εμβολιασμού κατά της Covid-19 στην Πράγα.

«Σκεφτήκαμε ότι θα ήταν καλύτερα να έχουμε μια μέρα μόνο για τα παιδιά», σημειώνει η Νίκολα Μελιτσαροβά, εργαζόμενη στο εμβολιαστικό κέντρο, η οποία ντύθηκε Χιονάτη. «Και επειδή τα παιδιά συνήθως φοβούνται λίγο τα εμβόλια, αποφασίσαμε να έχουμε μια ημέρα παραμυθιών ώστε να είναι λίγο πιο ευχάριστα», πρόσθεσε.

Περίπου το 62,4% του πληθυσμού αυτής της χώρας των 10,7 εκατ. κατοίκων είναι πλήρως εμβολιασμένο, σε σύγκριση με το μέσο όρο του 68,6% που ισχύει για το σύνολο της ΕΕ, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων.

Η Τσεχική Δημοκρατία άρχισε να χορηγεί εμβόλια στα παιδιά ηλικίας 5-11 ετών στα μέσα Δεκεμβρίου. Τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας δείχνουν πως μέχρι χθες, Παρασκευή, λίγο περισσότερες από 27.000 δόσεις είχαν χορηγηθεί σ’ αυτή την ηλικιακή ομάδα.

Μερικά παιδιά έκλαιγαν, όμως τα κλάματα συνήθως σταματούσαν όταν μιλούσαν στους αγαπημένους τους ήρωες παραμυθιών.

«Πιστεύω πως οι εμβολιασμοί είναι σωστοί. Είναι ο μόνος δρόμος για να βγούμε από την πανδημία», δήλωσε ο Γιάροσλαβ Κότνερ, ο οποίος είχε φέρει για εμβόλιο τον εννιάχρονο γιό του.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News