Κόσμος Πέμπτη 6/01/2022, 08:58
ΚΟΣΜΟΣ

Η χώρα της Αφρικής που κάνεις σκι και θυμίζει Ελβετία

Η χώρα της Αφρικής που κάνεις σκι και θυμίζει Ελβετία

Αφρική και χειμερινά σπορτς, δεν ταιριάζουν στο μυαλό των περισσότερων, καθώς έχουμε συνδυάσει τη Μαύρη Ήπειρο με τον ήλιο, τα τροπικά δάση και τις αχανείς ερήμους.

Όμως, υπάρχουν και μερικοί, οι οποίοι διαφοροποιούνται και επιλέγουν τα βουνά της Αφρικής, προκειμένου να κάνουν σκι. Άλλωστε, κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών, σε αρκετά ορεινά σημεία μπορεί κανείς εύκολα να βρει… μπόλικο χιόνι.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Λεσότο, ενός περίκλειστου κράτους (περιβάλλεται εξ ολοκλήρου από τη Νότια Αφρική), όπου υπάρχει το Afriski Mountain Resort.

Ένας χειμερινός προορισμός, ο οποίος προσελκύει κάθε χρόνο 17.000 επισκέπτες και λάτρεις του σκι.

«Οι άνθρωποι σκέφτονται τις Άλπεις και τα υπόλοιπα μεγάλα βουνά. Αλλά αυτή η περιοχή στο Λεσότο έχει μοναδικό κλίμα καθώς βρισκόμαστε 3.222 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας» σημειώνει ο Pieper Peyper, ιδιοκτήτης του χιονοδρομικού κέντρου.

Το σημείο διαθέτει έξι πίστες για σκι και είναι ανοιχτό για το κοινό κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών, από τον Ιούνιο ές τον Αύγουστο. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Λεσότο βρίσκεται στο νότιο ημισφαίριο, έχει έκταση 30.355 τετραγωνικά χιλιόμετρα και πληθυσμό 2,2 εκατομμύρια κατοίκους. Πρωτεύουσα είναι το Μαζέρου.

Εξαιτίας δε, της γραφικότητας των τοπίων του, συχνά αποκαλείται ως Ελβετία της Νότιας Αφρικής. Αυτό, βέβαια, δεν πρέπει να συγχέεται με την οικονομία της χώρας, η οποία είναι μία από τις φτωχότερες παγκοσμίως.

Η χώρα της Αφρικής που κάνεις σκι και θυμίζει Ελβετία-1
Φωτ. AP

moneyreview.gr με πληροφορίες από euronews

Διαβάστε επίσης:

Πώς 20.000 μπουκάλια ρούμι προκάλεσαν… διπλωματικό επεισόδιο σε τρεις χώρες

Κέρδισε το Νόμπελ Ειρήνης και ξεκίνησε… πόλεμο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News