Κόσμος Τρίτη 4/01/2022, 22:05
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Αυξάνει τις παραγγελίες για το φάρμακο της Pfizer – Αντιμέτωπη με νέα έξαρση η χώρα

ΗΠΑ: Αυξάνει τις παραγγελίες για το φάρμακο της Pfizer – Αντιμέτωπη με νέα έξαρση η χώρα

Αυξάνει τις παραγγελίες για το χάπι της Pfizer κατά της Covid-19 η αμερικανική κυβέρνηση. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, οι παραγγελίες αυξάνονται από 10 εκατομμύρια δισκία σε 20 εκατομύρια.

 

«Είναι μια σημαντική ενίσχυση των διαθέσιμων θεραπειών στο φαρμακείο μας», δήλωσε με ικανοποίηση ο Κέβιν Μούνιοζ, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου μέσω Twitter.

Η αμερικανική κυβέρνηση είχε εκταμιεύσει 5,29 δισεκατομμύρια δολάρια για την αρχική της παραγγελία των 10 εκατομμυρίων θεραπευτικών σχημάτων. Το αντιιικό φάρμακο μπορεί να ληφθεί και στο σπίτι όταν εμφανιστούν τα συμπτώματα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν συνεδρίασε σήμερα με την ομάδα ειδικών που είναι αρμόδια για την καταπολέμηση της πανδημίας Covid-19, καθώς οι ΗΠΑ πλήττονται τώρα από ένα νέο κύμα.

Το χάπι κατά της Covid-19 του αμερικανικού κολοσσού εγκρίθηκε εκτάκτως στις 22 Δεκεμβρίου από τον FDA.

Το αντιιικό φάρμακο θα μπορεί να χορηγείται στους ασθενείς υψηλού κινδύνου ηλικίας 12 ετών και άνω.

Το φάρμακο της Pfizer, που διατίθεται με την εμπορική ονομασία Paxlovid, είναι ένας συνδυασμός δυο χαπιών που λαμβάνεται δυο φορές ημερησίως επί πέντε ημέρες, από τη στιγμή που γίνει η διάγνωση και εντός πέντε ημερών μετά την εμφάνιση συμπτωμάτων, αναφέρει ο FDA.

Το χάπι της αμερικανικής φαρμακοβιομηχανίας μειώνει κατά 88% τις νοσηλείες και τους θανάτους στα άτομα υψηλού κινδύνου όταν λαμβάνεται τις πέντε πρώτες ημέρες μετά την εμφάνιση των συμπτωμάτων, σύμφωνα με κλινικές δοκιμές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αμερικανικές αρχές ενέκριναν εκτάκτως και το φάρμακο της φαρμακοβιομηχανίας Merck για τους ενήλικες υψηλού κινδύνου.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Διευρύνονται τα κριτήρια χορήγησης των μονοκλωνικών

Γερμανία: «Εξοπλίζεται» με χάπια κορωνοϊού – Συζητήσεις για υποχρεωτικό εμβολιασμό

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News