Κόσμος Δευτέρα 3/01/2022, 11:58
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Τέταρτη δόση στους υγειονομικούς άνω των 60 ετών

Ισραήλ: Τέταρτη δόση στους υγειονομικούς άνω των 60 ετών

Το Ισραήλ θα προσφέρει τέταρτη δόση εμβολίου κατά της COVID-19 σε άτομα άνω των 60 ετών και στο ιατρικό προσωπικό εν μέσω έξαρσης των κρουσμάτων από τη μετάλλααξη Όμικρον, όπως δήλωσε χθες Κυριακή ο πρωθυπουργός της χώρας Ναφτάλι Μπένετ. Η κυβέρνηση ενέκρινε την περασμένη εβδομάδα τέταρτη δόση του εμβολίου των Pfizer και BioNTech. Πρόκειται για την δεύτερη αναμνηστική δόση, για ανοσοκατεσταλμένους και ηλικιωμένους σε οίκους ευγηρίας.

Νωρίτερα, ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Υγείας Νάχμαν Ας είπε ότι το Ισραήλ θα μπορούσε να αποκτήσει ανοσία αγέλης, καθώς τα κρούσματα της Όμικρον αυξάνονται και το αντιιικό χάπι της Merck εγκρίθηκε για χρήση σε ασθενείς με COVID-19 άνω των 18 ετών.

Η εξαιρετικά μεταδοτική μετάλλαξη Όμικρον έχει προκαλέσει κύμα κρουσμάτων κορωνοϊού, με τις λοιμώξεις παγκοσμίως να σημειώνουν ρεκόρ, με μέσο όρο μόλις πάνω από ένα εκατομμύριο κρούσματα να έχουν διαγνωστεί ημερησίως μεταξύ 24 και 30 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με στοιχεία του Reuters.

Οι θάνατοι, ωστόσο, δεν έχουν αυξηθεί στον ίδιο βαθμό, ενισχύοντας τις ελπίδες ότι η νέα παραλλαγή είναι λιγότερο θανατηφόρα.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News