Κόσμος Σάββατο 1/01/2022, 23:12
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Η έκτη χώρα παγκοσμίως που ξεπέρασε τα 10 εκατ. κρούσματα

Οι γαλλικές αρχές ανακοίνωσαν το Σάββατο 219.126 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε ένα 24ωρο

Γαλλία: Η έκτη χώρα παγκοσμίως που ξεπέρασε τα 10 εκατ. κρούσματα

Η Γαλλία έγινε η έκτη χώρα παγκοσμίως που μετρά περισσότερα από 10 εκατομμύρια κρούσματα covid-19 από την αρχή της πανδημίας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν σήμερα.

Οι γαλλικές αρχές ανακοίνωσαν το Σάββατο 219.126 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε ένα 24ωρο, στην τέταρτη συνεχόμενη ημέρα που η χώρα καταγράφει περισσότερες από 200.000 μολύνσεις.

Η Γαλλία ακολουθεί τις ΗΠΑ, Ινδία, Βραζιλία, Βρετανία και Ρωσία καταμετρώντας πάνω από 10 εκατομμύρια κρούσματα.

Ο σημερινός απολογισμός είναι ο δεύτερος υψηλότερος έως σήμερα μετά το ρεκόρ των 232.200 μολύνσεων χθες Παρασκευή, όταν ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε πως οι επόμενες εβδομάδες θα είναι δύσκολες λόγω της πρόσφατης αναζωπύρωσης των κρουσμάτων.

Στο διάγγελμά του για την έλευση του νέου έτους, ο Μακρόν δεν αναφέρθηκε στην ανάγκη να επιβληθούν αυστηρότερα μέτρα σε σύγκριση με όσα ήδη έχουν ανακοινωθεί, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση θα πρέπει να αποφύγει το ενδεχόμενο να περιορίσει περαιτέρω τις ατομικές ελευθερίες.

Όμως, η κυβέρνηση δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι από τη Δευτέρα η χρήση της μάσκας στους δημόσιους χώρους θα είναι υποχρεωτική για τα παιδιά από την ηλικία των 6 ετών έναντι 11 ετών προηγουμένως.

Ορισμένες μεγάλες πόλεις, μεταξύ αυτών το Παρίσι και η Λιόν, έχουν επιβάλει εκ νέου τη χρήση της μάσκας στους δρόμους για όλους τους πολίτες.

Ο κινητός μέσος όρος επτά ημερών των νέων κρουσμάτων στη Γαλλία αυξήθηκε στο απόλυτο ρεκόρ των 157.651 μολύνσεων, καθώς σχεδόν πενταπλασιάστηκε σε διάστημα ενός μήνα.

Την ίδια ώρα, ο αριθμός των ασθενών covid-19 που νοσηλεύονται αυξήθηκε κατά 96 το τελευταίο 24ωρο κι ανέρχεται σε υψηλό 7 μηνών, στους 18.811.

Ο αριθμός των θανάτων από τον κορωνοϊό αυξήθηκε κατά 110 σε διάστημα 24 ωρών, στους 123.851 νεκρούς, ο 12ος υψηλότερος απολογισμός παγκοσμίως. Ο κινητός μέσος όρος επτά ημερών των νέων ημερήσιων θανάτων έφθασε τους 186, ένα υψηλό από τη 14η Μαΐου.

Moneyreview.gr, με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News