Κόσμος Σάββατο 1/01/2022, 12:43
ΚΟΣΜΟΣ

Πάπας Φραγκίσκος: Μήνυμα για τέλος στη βία κατά των γυναικών

Πάπας Φραγκίσκος: Μήνυμα για τέλος στη βία κατά των γυναικών

Να δοθεί τέλος στη βία των γυναικών απηύθηνε έκκληση ο Πάπας Φραγκίσκος σήμερα ανήμερα Πρωτοχρονιάς, κατά τη διάρκεια του καθιερωμένου του πρωτοχρονιάτικου μηνύματος, καθώς όπως τόνισε άσκηση βίας στις γυναίκες είναι προσβολή προς τον Θεό. 

Ο ηγέτης της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, επικεντρώθηκε στην ομιλία του στα θέματα της μητρότητας και των γυναικών, λέγοντας πως είναι εκείνες που κρατούν ενωμένα τα νήματα της ζωής και άδραξε την ευκαιρία για να απευθύνει μία από τις πιο ισχυρές μέχρι τώρα εκκλήσεις του προκειμένου να τεθεί τέλος στη γυναικεία βία.

«Και αφού οι μητέρες δίνουν ζωή, και οι γυναίκες κρατούν (μαζί) τον κόσμο, ας κάνουμε όλοι μεγαλύτερες προσπάθειες για να προωθήσουμε τις μητέρες και να προστατεύσουμε τις γυναίκες», ανέφερε ο Πάπας Φραγκίσκος.

«Πόση πολλή βία κατευθύνεται εναντίον των γυναικών. Αρκετά. Κάνοντας κακό σε μια γυναίκα προσβάλλουμε τον Θεό, ο οποίος από μια γυναίκα δημιούργησε την ανθρωπότητα», υπογράμμισε.

Αφότου ξεκίνησε η πανδημία της Covid-19 σχεδόν πριν από δύο χρόνια, ο Πάπας Φραγκίσκος έχει μιλήσει ανοιxτά πολλές φορές για την ενδοοικογενειακή βία η οποία έχει αυξηθεί σε πολλές χώρες αφότου τα lockdowns εγκλώβισαν πολλές γυναίκες με συντρόφους που τις κακοποιούν.

Η συμμετοχή του κοινού στη λειτουργία ήταν μικρότερη από εκείνην προηγούμενων ετών, εξαιτίας των περιορισμών για τον κορωνοϊό.

Ο 85χρονος Φραγκίσκος φάνηκε να είναι σε καλή κατάσταση σήμερα έπειτα από ένα απροσδόκητο γεγονός χθες, όταν παρακολούθησε τη λειτουργία αλλά την τελευταία στιγμή δεν βγήκε μπροστά όπως αναμενόταν.

Κατά την έναρξη της λειτουργίας στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, περπάτησε όλο τον κεντρικό διάδρομο του ναού, αντίθετα με χθες βράδυ, όταν εμφανίστηκε από παράπλευρη είσοδο κοντά στην Αγία Τράπεζα και παρακολούθησε τη λειτουργία από εκεί.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News