Κόσμος Πέμπτη 30/12/2021, 21:36
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Πράσινο φως για τέταρτη δόση σε ανοσοκατασταλμένους

Ισραήλ: Πράσινο φως για τέταρτη δόση σε ανοσοκατασταλμένους

Σε δεύτερη αναμνηστική δόση στους υψηλού κινδύνου πολίτες προχωρά το Ισραήλ, όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας της χώρας, Νάχμαν Ας. Το υπουργείο ωστόσο δεν έχει δώσει ακόμη το πράσινο φως για χορήγηση της τέταρτης δόσης στον γενικό πληθυσμό. 

Νοσοκομείο του Ισραήλ χορήγησε την τέταρτη δόση σε μια δοκιμαστική ομάδα υγειονομικών τη Δευτέρα. Επρόκειτο για πείραμα που θα εξέταζε εάν ένας δεύτερος γύρος ενισχυτικών δόσεων βοηθά στην αντιμετώπιση της μετάλλαξης Όμικρον.

Το Ισραήλ ήταν μία από τις πρώτες χώρες που ενέκρινε τον εμβολιασμό πριν από έναν χρόνο και ξεκίνησε τη χορήγηση αναμνηστικών δόσεων μέσα στο καλοκαίρι, αφότου παρατηρήθηκε ότι η ανοσία εξασθενεί.

Επιτροπή ειδικών του υπουργείου Υγείας συνέστησε την περασμένη εβδομάδα την χορήγηση τέταρτης δόσης του εμβολίου των Pfizer/ BioNTech σε υγειονομικούς και στους πολίτες άνω των 60 ετών ή σε εκείνους με εξασθενημένα ανοσοποιητικά συστήματα.

Ωστόσο, ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Υγείας Νάχμαν Ας, η έγκριση του οποίου είναι αναγκαία για να ξεκινήσει μια νέα εκστρατεία ενισχυτικών δόσεων, δεν εξέδωσε αμέσως ανακοίνωση, καθώς ορισμένοι ειδικοί υποστηρίξαν ότι δεν υπήρχαν επαρκή επιστημονικά δεδομένα για να δικαιολογηθεί η χορήγηση της τέταρτης δόσης.

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου σήμερα, ο Ας ανακοίνωσε ότι προς το παρόν θα χορηγηθεί δεύτερη ενισχυτική δόση μόνο στους ανοσοκατεσταλμένους και ότι θα συνεχίσει να εξετάζει εάν θα διευρύνει τα κριτήρια για τη δεύτερη αναμνηστική δόση.

«Μπροστά στα κενά στη γνώση παγκοσμίως στην παρούσα κατάσταση, ενεργούμε με προσοχή και υπευθυνότητα», υπογράμμισε ο Ας.

Διαβάστε επίσης:

Θ. Πλεύρης: Στο 7μηνο η λήξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού, ανεξαρτήτως ηλικίας

CNN: O επιχειρηματίας της χρονιάς είναι Έλληνας

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News