Κόσμος Πέμπτη 30/12/2021, 20:24
ΚΟΣΜΟΣ

CDC: Όχι στα κρουαζιερόπλοια – Εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι

CDC: Όχι στα κρουαζιερόπλοια – Εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι

Αποφυγή των κρουαζιερόπλοιων συστήνουν τα αμερικανικά CDC ανεξαρτήτως του εάν έχει κανείς εμβολιαστεί ή όχι, έπειτα από την έξαρση των κρουσμάτων σε ολόκληρο τον κόσμο. Συγκεκριμένα, τα CDC έθεσαν τα ταξίδια με τα κρουαζιερόπλοια στις κατηγορίες υψηλότατου κινδύνου διασποράς του ιού.

Μάλιστα, η αμερικανική υπηρεσία εξετάζει τις τελευταίες ημέρες δεκάδες κρουαζιερόπλοια, στα οποία εντοπίστηκαν κρούσματα. Λίγο μετά την ανακοίνωση των συγκεκριμένων οδηγιών, οι μετοχές των μεγαλύτερων εταιρειών κρουαζιέρας παγκοσμίως υποχώρησαν έως και 2%.

Μέχρι και τη Δευτέρα οι υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ εξέταζαν τουλάχιστον 60 κρουαζιερόπλοια, τα οποία είχαν ξεπεράσει το όριο των κρουσμάτων μετά το οποίο ξεκινά η διενέργεια έρευνας. Σύμφωνα με την εφημερίδα The Washington Post, σε αρκετά από αυτά τα πλοία απαγορεύθηκε να ελλιμενιστούν σε διάφορα λιμάνια της Καραϊβικής.

Στο ένα από αυτά, το Carnival Freedom, δεν επιτράπηκε να δέσει στο ολλανδικό νησί Μπονέρ. «Ταξιδεύουμε πάνω σε ένα τρυβλίο Πέτρι», είπε η Άσλι Πίτερσον, επιβάτισσα στο Carnival Freedom, ηλικίας 34 ετών, αναφερόμενη στο γυάλινο ή πλαστικό κυλινδρικό πιατάκι που χρησιμοποιείται για την καλλιέργεια μικροοργανισμών. «Έχω την εντύπωση πως πέρασα την τελευταία εβδομάδα συμμετέχοντας σε γεγονός υπερμετάδοσης», πρόσθεσε.

Τα πρόσωπα που μολύνθηκαν ήταν επιβάτες και μέλη του πληρώματος, μολονότι το 95% των επιβαινόντων έχει εμβολιαστεί κατά της COVID-19, τόνισε η ναυτιλιακή.

Το σκάφος δεν έλαβε άδεια να κάνει στάσεις στα νησιά Κουρασάο και Αρούμπα, στην Καραϊβική Θάλασσα, θεωρητικά τους τελευταίους της οκταήμερης περιήγησής του. Αναμενόταν να μείνει στη θάλασσα ως την επιστροφή του στο Φορτ Λόντερντεϊλ, στη Φλόριντα, που προβλεπόταν να γίνει την Κυριακή.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης:

Β. Κικίλιας: Συμφωνία με τη Norwegian Cruise για 200.000 επιβάτες το 2022

ΗΠΑ: Εξήντα κρουαζιερόπλοια εξετάζονται από τις υγειονομικές αρχές 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News