Κόσμος Πέμπτη 30/12/2021, 11:54
ΚΟΣΜΟΣ

Η χώρα που θέτει σε ετοιμότητα 1,2 εκατ. στρατιώτες εν καιρώ ειρήνης

Η χώρα που θέτει σε ετοιμότητα 1,2 εκατ. στρατιώτες εν καιρώ ειρήνης

Σε ετοιμότητα προκειμένου να προστατεύσουν με τη ζωή τους τον ανώτατο ηγέτη, Κιμ Γιονγκ Ουν, τέθηκαν 1,2 εκατομμύρια στρατιώτες στη Βόρεια Κορέα, ενόσω η χώρα γιορτάζει τη 10η επέτειο από την τοποθέτηση του Κιμ στη θέση του ανώτατου διοικητή του στρατεύματος. 

Η φετινή επέτειος επέρχεται, ενώ η Πιόνγιανγκ αναμένεται να επιλύσει μια σειρά κρίσιμων ζητημάτων, όπως η αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας και η μακρόσυρτη διπλωματική διαμάχη με τις ΗΠΑ και τη Δύση. 

Σε ένα εκτενές άρθρο, η κρατική εφημερίδα Rodong Sinmun αναφέρει ότι οι στρατιωτικοί διοικητές και οι στρατιώτες της χώρας θα πρέπει να αποτελέσουν «το φρούριο και το αλεξίσφαιρο του Κιμ, υπερασπίζοντάς τον με την ίδια τους τη ζωή». 

Ζητάει δε, την οικοδόμηση ενός πιο σύγχρονου και προηγμένου στρατού, ο οποίος θα χρησιμεύει ως «αξιόπιστος φύλακας του κράτους και του λαού».  

Το άρθρο, παράλληλα, υποστηρίζει ότι στρατός και λαός θα πρέπει να στηρίξουν την ηγεσία του Κιμ, προκειμένου όλοι μαζί να συγκροτήσουν μια ισχυρή σοσιαλιστική χώρα. 

Λίγες ημέρες νωρίτερα, οι κρατικές υπηρεσίες, μέσω προπαγανδιστικού υλικού, είχαν απευθύνει έκκληση συσπείρωσης γύρω από τον Κιμ, ο οποίος κατά πολλούς αντιμετωπίζει τη δυσκολότερη στιγμή της 10ετούς διακυβέρνησής του. 

Κι αυτό, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, των κυρώσεων της Δύσης, αλλά και της δική του κακοδιαχείρισης και κυβερνητικής αστοχίας. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Σταματάει (επιτέλους) ο μακροβιότερος πόλεμος της σύγχρονης ιστορίας

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News