Κόσμος Δευτέρα 14/12/2020, 10:52
ΚΟΣΜΟΣ

Covid-19: Προς την τελική ευθεία και το εμβόλιο της CureVac

Covid-19: Προς την τελική ευθεία και το εμβόλιο της CureVac

Την έναρξη των τελικών κλινικών δοκιμών του πειραματικού εμβολίου Covid-19 ανακοίνωσε η γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας CureVac.

Μέσω των δοκιμών θα αξιολογηθεί η ασφάλεια και αποτελεσματικότητα του εμβολίου σε ενηλίκους, ενώ αναμένεται να συμμετάσχουν περισσότεροι από 35.000 εθελοντές σε Ευρώπη και Λατινική Αμερική, αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της. «Τα δεδομένα για την κλινική ασφάλεια και ανοσοαπόκριση που έχουν επιτευχθεί έως τώρα φαίνονται πολλά υποσχόμενα και ευελπιστούμε ότι και αυτές οι κλινικές δοκιμές θα δείξουν την αποτελεσματικότητα της τεχνολογίας mRNA και του εμβολίου μας στην πρόληψη της νόσου Covid-19, συμβάλλοντας στις προσπάθειες για την καταπολέμηση της νόσου», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της CureVac, Φραντς-Βέρνερ Χάας.

Το υποψήφιο εμβόλιο της CureVac αποτελεί ένα από τα τρία γερμανικά projects ανάπτυξης εμβολίου που υποστηρίζει η γερμανική κυβέρνηση, με συνολική χρηματοδότηση περίπου 750 εκατ. ευρώ(911 εκατ. δολάρια). Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ήδη εξασφαλίσει έως και 405 εκατ. δόσεις του συγκεκριμένου εμβολίου.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News