Κόσμος Δευτέρα 27/12/2021, 13:01
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Ξεκινά κλινική δοκιμή για την τέταρτη δόση του εμβολίου

Ισραήλ: Ξεκινά κλινική δοκιμή για την τέταρτη δόση του εμβολίου

Την πρώτη επίσημη κλινική δοκιμή που εξετάζει την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητας της τέταρτης δόσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού ξεκίνησε νοσοκομείο του Ισραήλ.

Το Sheba Medical Center άρχισε να χορηγεί την τέταρτη δόση του εμβολίου σε 150 υγειονομικούς. Πρόκειται για άτομα που είχαν κάνει την τρίτη δόση πριν από τις 20 Αυγούστου και σήμερα έχουν χαμηλά αντισώματα. Η κλινική δοκιμή πραγματοποιείται σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ.

Ο πρωθυπουργός Naftali Bennett είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα ότι η κυβέρνηση θα υιοθετήσει την σύσταση της επιτροπής των ειδικών για τη χορήγηση της τέταρτης δόσης του εμβολίου των Pfizer/BioNTech, προκειμένου να ενισχυθεί η προστασία του πληθυσμού έναντι και της μετάλλαξης Όμικρον.  

Όμως, μερικές ημέρες αργότερα, το υπουργείο Οικονομικών έκανε γνωστό ότι δεν έχει αποφασιστεί ακόμα εάν οι εμβολιασμοί αυτοί θα προχωρήσουν. Κάποιοι ειδικοί αμφισβήτησαν κατά πόσο είναι σοφό να χορηγηθεί τέταρτη δόση χωρίς να υπάρχουν επαρκή στοιχεία.

Τα αρχικά δεδομένα της κλινικής μελέτης γύρω από την ασφάλεια της τέταρτης δόσης θα είναι διαθέσιμα σε μερικές ημέρες, είπε ο καθηγητής Gili Regev-Yochay.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News