Κόσμος Σάββατο 25/12/2021, 09:24
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία-Κατάρ αναλαμβάνουν αεροδρόμια του Αφγανιστάν

Τουρκία-Κατάρ αναλαμβάνουν αεροδρόμια του Αφγανιστάν

Την πραγματοποίηση διαπραγματεύσεων με εταιρείες από την Τουρκία και το Κατάρ επιβεβαίωσαν εκπρόσωποι των Ταλιμπάν για τη διαχείριση των αεροδρομίων της Καμπούλ και άλλων πόλεων.

Οι συζητήσεις μεταξύ των πλευρών έλαβαν χώρα σε μία περίοδο που η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας από την διεθνή κοινότητα κρίνεται κατεπείγουσα, καθώς η κατάληψη της χώρας από τους Ταλιμπάν έχει οδηγήσει μία μεγάλη μερίδα του πληθυσμού σε καθεστώς ακραίας φτώχειας και πείνας.

Αεροδρόμιο της Καμπούλ

Τα μέρη διεξήγαγαν «παραγωγικές και αποτελεσματικές» διαπραγματεύσεις, κατά τη διάρκεια των οποίων συμφωνήθηκε να συστήσουν τεχνικές ομάδες για να οριστούν οι λεπτομέρειες της λειτουργίας των αεροδρομίων τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το τουρκικό Anadolu.

«Η Ντόχα και η Άγκυρα συμφώνησαν να λειτουργούν από κοινού το διεθνές αεροδρόμιο της Καμπούλ», σημειώνεται στο Anadolu. Κοινή επιτροπή της Τουρκίας και του Κατάρ θα μεταβεί στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν για να συνεχιστεί η διαδικασία.

Υπενθυμίζεται ότι οι Ταλιμπάν κατέλαβαν την εξουσία στο Αφγανιστάν τη 15η Αυγούστου. Έκτοτε έχει διακοπεί η παροχή οικονομικής και ανθρωπιστικής βοήθειας από τη διεθνή κοινότητα, από την οποία το Αφγανιστάν είχε τεράστια εξάρτηση.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News