Κόσμος Παρασκευή 24/12/2021, 08:18
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Περισσότερες από 200 πτήσεις για τα Χριστούγεννα ακυρώθηκαν

ΗΠΑ: Περισσότερες από 200 πτήσεις για τα Χριστούγεννα ακυρώθηκαν

Περισσότερες από 200 αεροπορικές πτήσεις έχουν ακυρώσει μέχρι στιγμής η United Airlines και η Delta Air Lines καθώς η μετάλλαξη Όμικρον εξαπλώνεται ταχέως στις ΗΠΑ και έχει επηρεάσει τα πληρώματα πτήσεων και άλλους εργαζόμενους.

Η United Airlines έχει ακυρώσει ήδη 120 πτήσεις για σήμερα Παρασκευή ενώ η Delta ανακοίνωσε ότι ακυρωμένες πτήσεις ανέρχονται σε περίπου 90. Και οι δύο αεροπορικές εταιρείες στις ανακοινώσεις τους αναφέρουν ότι έχουν επικοινωνήσει με τους επιβάτες προκειμένου να αποφύγουν την ταλαιπωρία στο αεροδρόμιο.

«Η εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον αυτή την εβδομάδα είχε άμεσο αντίκτυπο στα πληρώματα πτήσεις και στους εργαζόμενους σε άλλες λειτουργικές θέσεις. Ως αποτέλεσμα δυστυχώς έπρεπε να ακυρώσουμε κάποιες πτήσεις και να ενημερώσουμε τους επιβάτες να μην έχουν στο αεροδρόμιο», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η United.

Από τη μεριά της η Delta δήλωσε ότι «έχει εξαντλήσει όλες τις επιλογές και τους πόρους, -μεταξύ άλλων αλλαγές στα δρομολόγια και αντικατάσταση αεροσκαφών και πληρωμάτων για την κάλυψη των προγραμματισμένων πτήσεων- πριν ακυρώσει σχεδόν 90 πτήσεις για σήμερα Παρασκευή».

Την Τρίτη, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Delta, Εντ Μπαστιάν, ζήτησε από τον επικεφαλής των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ να καταστήσει πιο σαφείς τις οδηγίες για τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα, αναφέροντας τον αντίκτυπο στο εργατικό δυναμικό της εταιρείας και ζητώντας να μειωθεί η περίοδος της καραντίνας σε πέντε ημέρες από τις 10 που είναι σήμερα.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News