Κόσμος Πέμπτη 23/12/2021, 22:18
ΗΠΑ

Λευκός Οίκος: Ευχαριστίες στον Τραμπ που προωθεί την αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά της Covid

Λευκός Οίκος: Ευχαριστίες στον Τραμπ που προωθεί την αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά της Covid

Την «ευγνωμοσύνη» του στον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε σήμερα ο Λευκός Οίκος επειδή έκανε και προωθεί την αναμνηστική δόση του εμβολίου για την Covid-19.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος αποκάλυψε πρόσφατα ότι έχει κάνει την αναμνηστική δόση και χαρακτήρισε τα εμβόλια «ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ανθρωπότητας». «Αυτοί που ασθενούν βαριά και πηγαίνουν στο νοσοκομείο είναι αυτοί που δεν κάνουν το εμβόλιο», είπε ο Τραμπ σε συνέντευξη που παραχώρησε στη συντηρητική παρουσιάστρια Κάντας Όουενς. «Αν κάνεις το εμβόλιο, είσαι προστατευμένος», πρόσθεσε.

«Είμαστε ευγνώμονες που ο πρώην πρόεδρος έκανε την αναμνηστική δόση και είμαστε επίσης ευγνώμονες που ξεκαθάρισε σε μια πρόσφατη συνέντευξη ότι (τα εμβόλια) λειτουργούν και είναι ασφαλή», είπε η Τζεν Ψάκι, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Μόνο το 62% των Αμερικανών έχει εμβολιαστεί πλήρως, ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά μεταξύ των αναπτυγμένων χωρών, εν μέρει λόγω της «αντίστασης» ορισμένων Ρεπουμπλικάνων στην εκστρατεία του προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Ο Τραμπ αποκάλυψε την Κυριακή, σε συνέντευξη που έδωσε στον Μπιλ Ο’ Ράιλι, ότι έκανε την αναμνηστική δόση, μια ανακοίνωση που προκάλεσε τις έντονες αποδοκιμασίες του κοινού.

Περισσότεροι από 800.000 Αμερικανοί έχουν πεθάνει από την Covid-19. Φέτος οι περισσότεροι θάνατοι καταγράφονται μεταξύ των ανεμβολίαστων.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News