Κόσμος Σάββατο 18/12/2021, 22:59
ΚΟΣΜΟΣ

Sunday Mail: Παραιτήθηκε ο Βρετανός υπουργός του Brexit

Sunday Mail: Παραιτήθηκε ο Βρετανός υπουργός του Brexit

Την παραίτησή του υπέβαλε ο υπουργός του Brexit της Βρετανίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της κυριακάτικης έκδοσης της εφημερίδας Mail, απογοητευμένος από την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μεταξύ άλλων ο Ντέιβιντ Φροστ αισθάνεται δυσαρεστημένος από την επιβολή μιας σειράς μέτρων, όπως οι φορολογικές αυξήσεις και οι πρόσθετοι περιορισμοί για την Covid-19.

Η εφημερίδα κάνει λόγο για μια εντυπωσιακή παραίτηση, ενώ όπως αναφέρει το Reuters, σε αίτημά του για κάποιο σχόλιο η Ντάουνινγκ Στριτ δεν ανταποκρίθηκε.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι την αποχώρηση του Φροστ προκάλεσε η εισαγωγή πρόσθετων μέτρων για την πανδημία, όπως το Covid pass, οι αυξήσεις στους φόρους και το κόστος των πολιτικών για το περιβάλλον και τους μηδενικούς ρύπους.  

Η αποχώρηση του ανώτερου διαπραγματευτή της βρετανικής κυβέρνησης για το Brexit συνιστά ένα ακόμη πλήγμα για τον Τζόνσον, ο οποίος έχει λάβει προειδοποιήσεις από ορισμένους βουλευτές του ότι πρέπει να βελτιώσει την πολιτική του ειδάλλως θα βρεθεί αντιμέτωπος με προκλήσεις.

Χθες Παρασκευή, ο Τζόνσον δήλωσε ότι αναλαμβάνει προσωπικά την ευθύνη για την απώλεια ενός προπυργίου των Συντηρητικών σε μια εκλογική ήττα που κατέδειξε τη δημόσια απογοήτευση μετά από μια σειρά σκανδάλων. Η ήττα αυτή επίσης ενίσχυσε τη φωνή της αντιπολίτευσης.

Ο Φροστ, ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του Brexit, ηγήθηκε των προσπαθειών του Λονδίνου να επαναδιαπραγματευτεί τους όρους της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Ο Λόρδος Φροστ υπέβαλε την παραίτησή του πριν από μια εβδομάδα -αλλά πείστηκε να παραμείνει μέχρι τον Ιανουάριο», σημειώνει η Mail με ανάρτησή της στο Twitter.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters, Mail

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News