Κόσμος Κυριακή 13/12/2020, 07:46
ΚΟΣΜΟΣ

Οι οπαδοί του Τραμπ επιμένουν

Οι οπαδοί του Τραμπ επιμένουν

Σχεδόν ενάμιση μήνα μετά τη νίκη του Τζο Μπάιντεν, μια θάλασσα από κόκκινα καπέλα με το σύνθημα «Make America Great Again» πλημμύρισε χθες Σάββατο την πρωτεύουσα των ΗΠΑ, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP). To σύνθημά τους ένα: «τέσσερα χρόνια ακόμη» για τον Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία. 

Παρά τη νέα ήττα του Τραμπ στο Ανώτατο Δικαστήριο, οι οπαδοί του μεγιστάνα είναι πεπεισμένοι ότι υπήρξε νοθεία και πραγματικός νικητής των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου είναι εκείνος. Αρκετές χιλιάδες εξ αυτών συγκεντρώθηκαν έτσι στη Freedom Plaza, μερικά τετράγωνα από τον Λευκό Οίκο, επαναλαμβάνοντας τις θεωρίες περί «ξένης επέμβασης» ή «λογισμικού, που έσβησε εκατομμύρια ψήφους».  

«Δεν θα εγκαταλείψουμε», επέμεινε ο Λουκ Ουίλσον, 60 ετών από το Άινταχο, κραδαίνοντας μια σημαία υπέρ του δικαιώματος της οπλοφορίας στις ΗΠΑ. «Ο αμερικανικός λαός πέφτει θύμα μεγάλης αδικίας» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο και ο Ντελ Κουίκ, τονίζοντας πως «δεν υπάρχει κανένας τρόπος» να κέρδισε ο Μπάιντεν τις εκλογές.

Σημειώνεται ότι όλες οι αμερικανικές πολιτείες έχουν πλέον κυρώσει επίσημα τα αποτελέσματά τους, που δίνουν τη νίκη στον Μπάιντεν, και το εκλεκτορικό σώμα αναμένεται τη Δευτέρα απλά να επιβεβαιώσει το αποτέλεσμα.

Πηγή: AFP 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News