Κόσμος Δευτέρα 13/12/2021, 09:29
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Η μετάλλαξη Όμικρον μεταδίδεται με ρυθμό «φαινόμενο»

Βρετανία: Η μετάλλαξη Όμικρον μεταδίδεται με ρυθμό «φαινόμενο»

Για μετάδοση της μετάλλαξης Όμικρον με ρυθμό «φαινόμενο» έκανε λόγο ο Βρετανός υπουργός Υγείας, γι αυτό το λόγο προέτρεψε όσους έχουν κάνει δύο δόσεις του εμβολίου να κάνουν και την ενισχυτική καθώς είναι ευάλωτοι στη νέα παραλλαγή.  

Αν και όπως τόνισε ο Σαγίντ Τζαβίντ, επί της παρούσης δεν έχουν επιβεβαιωθεί θάνατοι στην Αγγλία, η μετάλλαξη Όμικρον οφείλεται για το 40% των κρουσμάτων στο Λονδίνο και πως αν δεν αντιδράσει η κυβέρνηση το εθνικό σύστημα υγεία θα επιβαρυνθεί.  

«Αυτό που ξέρουμε για την Όμικρον είναι ότι μεταδίδεται σε έναν ρυθμό “φαινόμενο”, κάτι που δεν το έχουμε δει στο παρελθόν, κάθε δύο με τρεις ημέρες διπλασιάζονται τα κρούσματα», δήλωσε στο Sky News.

«Αυτό σημαίνει ότι αντιμετωπίζουμε ένα νέο παλιρροιακό κύμα κρουσμάτων και γι άλλη μια φορά είμαστε στον αγώνα μεταξύ των εμβολιασμών και του ιού», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Μετά τις δηλώσεις αυτές, η βρετανική λίρα κινείται πτωτικά έναντι του αμερικανικού δολαρίου, υποχωρώντας κατά 0,4% στο 1,3225, ενώ έναντι του ευρώ παραμένει σταθερή πλησίον του 85,29. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News