Κόσμος Δευτέρα 13/12/2021, 08:31
ΚΟΣΜΟΣ

Βλαντιμίρ Πούτιν: Από οδηγός ταξί στην εξουσία της Ρωσίας 

Πρώτη φορά κάνει λόγο για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε την εποχή εκείνη.

Βλαντιμίρ Πούτιν: Από οδηγός ταξί στην εξουσία της Ρωσίας 

Στην αποκάλυψη ότι αναγκάσθηκε να εργασθεί ως οδηγός ταξί προκειμένου να συμπληρώσει το εισόδημά του, προχώρησε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, στο πλαίσιο συνέντευξής του στην οποία μίλησε για την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991. 

Όπως ανέφερε ο ηγέτης της Ρωσίας τα οικονομικά προβλήματα που ακολούθησαν μετά την κατάρρευση, εξανάγκασαν πολλούς Ρώσους πολίτες να αναζητήσουν νέους τρόπους για να κερδίσουν χρήματα.

«Μερικές φορές έπρεπε να κερδίσω επιπλέον χρήματα», τόνισε. «Εννοώ, να κερδίσω επιπλέον χρήματα με το αυτοκίνητό μου, ως ιδιώτης οδηγός. Μου είναι δυσάρεστο να μιλάω γι αυτό για να είμαι ειλικρινής, αλλά δυστυχώς έτσι είχε η κατάσταση».

Στο παρελθόν ο Ρώσος πρόεδρος έχει αναφερθεί στη διάλυση της ΕΣΣΔ, ωστόσο πρώτη φορά κάνει λόγο για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε την εποχή εκείνη.

Πίσω στο 1991, τα ταξί ήταν σπάνια στη Ρωσία και πολλοί ήταν οι ιδιώτες που προσέφεραν υπηρεσίες μετακινήσεων με τα οχήματά τους για να εξασφαλίσουν τα προς ζην. Μάλιστα όπως αναφέρει το BBC, κάποιοι πολίτες στην απελπισία τους μετέτρεπαν ακόμη και επαγγελματικά οχήματα ως ταξί, όπως ασθενοφόρα.

Ο Πούτιν ήταν πράκτορας της υπηρεσίας ασφαλείας, KGB. Ωστόσο, στις αρχές της δεκαετίας του 1990 εργάστηκε στο γραφείο του δημάρχου της Αγίας Πετρούπολης Ανατόλι Σόμπτσακ. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι παραιτήθηκε από την KGB μετά το πραξικόπημα κατά του προέδρου Μιχαήλ Γκορμπατσόφ τον Αυγούστου 1991 το οποίο και οδήγησε στη διάλυση της πρώην ΕΣΣΔ.

Οι δηλώσεις του περιλαμβάνονται στο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Russia, Latest History», το οποίο προβλήθηκε χθες Κυριακή, στο οποίο ο Πούτιν χαρακτήρισε τη διάλυση της ΕΣΣΔ ως κατάρρευση της ιστορικής Ρωσίας.

«Ήταν μια αποσύνθεση της ιστορικής Ρωσίας με το όνομα Σοβιετική Ένωση», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι στη Δύση πίστευαν ότι η διάλυση της Ρωσίας ήταν μόνο θέμα χρόνου.

moneyreview.gr με πληροφορίες από BBC 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News