Κόσμος Σάββατο 12/12/2020, 21:25
ΚΟΣΜΟΣ

Σφοδρές αντιδράσεις της Ε.Ε. για την εκτέλεση του Ιρανού δημοσιογράφου 

Σφοδρές αντιδράσεις της Ε.Ε. για την εκτέλεση του Ιρανού δημοσιογράφου 

Έντονη δυσαρέσκεια επικρατεί στις τάξεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εκτέλεση του Ιρανού διαφωνούντα δημοσιογράφου Ρουχολάχ Ζαμ, από την ιρανική κυβέρνηση. 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδίκασε την εκτέλεση, εκφράζοντας παράλληλα την έντονη διαφωνία της, τονίζοντας ότι η θανατική ποινή δεν δικαιολογείται ως απόφαση για οποιοδήποτε έγκλημα. 

Η Ε.Ε. εκτιμά επίσης πως είναι επιτακτική ανάγκη οι ιρανικές αρχές να σεβαστούν τα δικαιώματα των κατηγορουμένων και να «σταματήσουν να καταφεύγουν σε τηλεοπτικές ομολογίες προκειμένου να εγκαθιδρύσουν και να καταδείξουν την ενοχή τους», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση εκπροσώπου του επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοσέπ Μπορέλ.

Από την πλευρά της η Γαλλία, που είχε δώσει άσυλο στον Ρουχολάχ Ζαμ, χαρακτήρισε, διά στόματος του υπουργείου Εξωτερικών, βάρβαρη και απαράδεκτη πράξη την εκτέλεσή του.

«Η Γαλλία καταδικάζει με τη μεγαλύτερη σθεναρότητα το σοβαρό αυτό πλήγμα στην ελευθερία της έκφρασης και την ελευθερία του Τύπου στο Ιράν. Πρόκειται για μία βάρβαρη και απαράδεκτη πράξη, αντίθετη με τις διεθνείς δεσμεύσεις της χώρας αυτής», ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News