Κόσμος Σάββατο 11/12/2021, 19:45
ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Kεντάκι ΗΠΑ: Το χειρότερο πλήγμα στην ιστορία της πολιτείας από ανεμοστρόβιλους – 70 νεκροί

Kεντάκι ΗΠΑ: Το χειρότερο πλήγμα στην ιστορία της πολιτείας από ανεμοστρόβιλους – 70 νεκροί

Τη χειρότερη καταστροφή των τελευταίων ετών έχουν προκαλέσει οι ανεμοστρόβιλοι που έπληξαν το βράδυ της Παρασκευής και τα ξημερώματα του Σαββάτου το Κεντάκι στις ΗΠΑ, με τις αρχές να κάνουν λόγο για τουλάχιστον 70 νεκρούς, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι θα ξεπεράσουν τους 100.

Kεντάκι ΗΠΑ: Το χειρότερο πλήγμα στην ιστορία της πολιτείας από ανεμοστρόβιλους – 70 νεκροί-1

Ο κυβερνήτης Αντι Μπέσαρ δήλωσε ότι είναι το χειρότερο πλήγμα στην ιστορία της πολιτείας του, η οποία έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Δεκάδες είναι τα θύματα από την κατάρρευση στέγης σε εργοστάσιο κεριών στο Μέιφιλντ. Στο εργοστάσιο καταγράφονται μεγάλες καταστροφές στα μηχανήματα αλλά και σε δεξαμενές, προκαλώντας διαρροή διαβρωτικών υγρών. 

Η πόλη ήταν πάνω στο σημείο της καταστροφής που διέσχισε σχεδόν όλο το Κεντάκι. Μέσα στο εργοστάσιο βρίσκονταν περισσότεροι από 100 άνθρωποι την ώρα της καταστροφής – οι διασωθέντες φτάνουν τους 40.

Η δύναμη των ανέμων ήταν τέτοια που ξερίζωσε δέντρα και ισοπέδωσε κατοικίες, αλλά και έκοψε στη μέση μεταλλικούς στύλους παρασύροντας μεγάλα φορτηγά. Σε ένα σημείο μάλιστα έγινε και εκτροχιασμός αμαξοστοιχίας.

Kεντάκι ΗΠΑ: Το χειρότερο πλήγμα στην ιστορία της πολιτείας από ανεμοστρόβιλους – 70 νεκροί-2

Τουλάχιστον πέντε είναι τα θύματα σε άλλες πολιτείες, σύμφωνα με το μέχρι τώρα απολογισμό.

Στο Ιλινόι, κατέρρευσε τμήμα οροφής αποθήκης της Amazon με δύο νεκρούς και άλλος ένας στο Αρκανσο μετά την κατάρρευση οίκου ευγηρίας. 

Πηγή: ΒΒC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News