Κόσμος Παρασκευή 10/12/2021, 22:18
ΚΟΣΜΟΣ

Κινεζική εφημερίδα: «Είσαι μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος; Πρέπει να έχεις τρία παιδιά»

Κινεζική εφημερίδα: «Είσαι μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος; Πρέπει να έχεις τρία παιδιά»

Τα μέλη του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος κλήθηκαν να εφαρμόσουν προσωπικά την πολιτική των «τριών παιδιών» της Κίνας σε ένα σχόλιο που έγινε viral προτού διαγραφεί, σύμφωνα με την South China Morning Post.

Στιγμιότυπα του άρθρου, που δημοσιεύθηκαν αρχικά σε κρατικό ιστότοπο, προκάλεσαν έντονες συζητήσεις στο Weibo της Κίνας πλατφόρμα που μοιάζει με Twitter, στην οποία οι χρήστες εξέφρασαν την οργή και την έκπληξή τους με τις οδηγίες του.

«Όσοι δεν έχουν τρία παιδιά πρέπει να διαγραφούν από το κόμμα και όσοι δεν είχαν τρία παιδιά δεν έπρεπε να είχε επιτραπεί να ενταχθούν στο κόμμα. Ζούμε στο 2021; Η ταξίδεψα στον χρόνο;» ρώτησε ένας χρήστης. «Όταν θα βγαίνουν ραντεβού στο μέλλον, οι άνθρωποι δεν θα ρωτούν πλέον πόσα διαμερίσματα έχετε, θα ρωτούν: είσαι μέλος του κόμματος; Αν ναι, τότε μπορώ να πω αντίο», αστειεύτηκε ένας άλλος χρήστης.

Ο αριθμός των παιδιών που γεννήθηκαν στην Κίνα έχει πέσει κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια, παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης να ενθαρρύνει τις γεννήσεις. Τους πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους, η κυβέρνηση έδωσε ξανά το πράσινο φως σε όλα τα ζευγάρια να αποκτήσουν τρία παιδιά, αλλά τα πρώτα σημάδια δείχνουν ότι ο αριθμός των γεννήσεων συνέχισε να μειώνεται φέτος.

Δεν είναι σαφές τι μπορεί να κάνει η κυβέρνηση για να αναστρέψει την τάση μείωσης των γεννήσεων, ένα φαινόμενο που παρατηρείται όχι μόνο στην Κίνα αλλά στις περισσότερες ανεπτυγμένες χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο. Μπορεί επίσης να είναι πολύ νωρίς για να δούμε κάποιο μεγάλο αντίκτυπο οποιασδήποτε «πολιτικής για το τρίτο παιδί» – ειδικά μετά από δεκαετίες επιβολής μιας «πολιτικής για ένα παιδί», με αποτέλεσμα οι περισσότερες οικογένειες να μην έχουν καν δεύτερο παιδί.

Ορισμένες περιοχές στην Κίνα φαίνεται να περιορίζουν την πρόσβαση στις βαζεκτομές σε μια προσπάθεια να αυξηθεί ο αριθμός των γεννήσεων, ανέφερε αυτή την εβδομάδα η Washington Post.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε ακόμη:

Κίνα: Επιτρέπει στα ζευγάρια να κάνουν και τρίτο παιδί

Ελον Μασκ: Κάντε παιδιά για να σωθεί ο πολιτισμός μας

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS