Κόσμος Σάββατο 12/12/2020, 16:21
ΚΟΣΜΟΣ

Πιο αυστηρά μέτρα εξετάζει η Γερμανία 

Πιο αυστηρά μέτρα εξετάζει η Γερμανία 

Συνάντηση θα πραγματοποιήσει η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ με τους ηγέτες των ομόσπονδων κρατιδίων αύριο Κυριακή, όπου θα συζητήσουν το ενδεχόμενο να εντατικοποιηθούν τα μέτρα για να περιορισθεί η εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το Reuters. 

Η προγραμματισμένη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί κι ενώ οι φωνές που απαιτούν από το Βερολίνο να αναλάβει περαιτέρω δράση πληθαίνουν. 

Η Γερμανία ήταν από τις χώρες των οποίων η αντιμετώπιση του πρώτου κύματος της πανδημίας την περασμένη άνοιξη κρίνεται ικανοποιητική, ωστόσο η δεύτερη έξαρση δεν δείχνει σημάδια υποχώρησης. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινσιτούτου Ρόμπερτ Κοχ, ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων σκαρφάλωσε στα 28.438, ενώ οι θάνατοι ανήλθαν στους 496. 

Στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου έχει τεθεί σε εφαρμογή εδώ και 6 εβδομάδες μερικό lockdown, με τα μπαρ και τα εστιατόρια κλειστά, αλλά τα καταστήματα και τα σχολεία ανοιχτά, ωστόσο ορισμένες περιοχές έχουν ήδη προβεί σε πιο αυστηρά μέτρα. 

Όπως ανέφεραν πηγές με πρόσβαση στους κυβερνητικούς κύκλους, η αυριανή συζήτηση θα επικεντρωθεί στο αν τα καταστήματα θα κλείσουν πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων και το πότε. 

Στο μεταξύ σε συνέντευξή του στον όμιλο RND ο υπουργός Οικονομίας Πίτερ Αλτμάιερ υπογράμμισε ότι οι μονάδες εντατικής θεραπείας φθάνουν στα όριά τους και πως το Βερολίνο δεν πρέπει να περιμένει έως τα Χριστούγεννα για να αναλάβει δράση. 

«Οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα, ειδάλλως η πανδημία θα τεθεί ολοκληρωτικά εκτός ελέγχου. 

moneyreview με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News