Κόσμος Πέμπτη 9/12/2021, 19:54
ΚΟΣΜΟΣ

Λονδίνο: Φωτιές από μπαταρίες σκούτερ – Μέτρα ασφαλείας στα ΜΜΜ

Λονδίνο: Φωτιές από μπαταρίες σκούτερ – Μέτρα ασφαλείας στα ΜΜΜ

Απαγόρευση των ιδιωτικών ηλεκτρικών σκούτερ και των ιδιωτικών μονόκυκλων θα εφαρμοστεί από τη Δευτέρα στα ΜΜΜ του Λονδίνου για λόγους ασφαλείας έπειτα από αρκετά περιστατικά με έκρηξη μπαταριών.

Η υπηρεσία μεταφορών της αγγλικής πρωτεύουσας και η πυροσβεστική υπηρεσία τόνισαν ότι τέτοιου είδους περιστατικά, όπου προβληματικές μπαταρίες λιθίου εκρήγνυνται και παίρνουν φωτιά, μπορούν να αποτελέσουν κίνδυνο για τους ανθρώπους και τις γύρω περιουσίες, ιδίως λόγω του καπνού που διοχετεύεται και σε κλειστούς χώρους.

Η υπηρεσία μεταφορών ανακοίνωσε ότι τέτοιου είδους οχήματα θα απαγορεύονται σε όλους τους χώρους του δικτύου του και σε όλα τα μέσα μεταφοράς, συμπεριλαμβανομένων των λεοφορείων, τραμ και του μετρό.

Δυσπιστία

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι παράνομη η χρήση των ιδιωτικών σκούτερ σε όλους τους δημόσιους δρόμους της Βρετανίας. Στο Λονδίνο συγκεκριμένα, παρέχονται από τον Ιούνιο δημόσια σκούτερ προς ενοικίαση, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν στους δρόμους της πόλης.

Η υπηρεσία μεταφορών της πόλης ισχυρίζεται ότι τα οχήματα αυτά έχουν υψηλότερες προδιαγραφές ασφαλείας για γενική χρήση σε σχέση με τον μέσο όρο των σκούτερ που κυκλοφορούν στην αγορά. Ωστόσο, επειδή δεν είναι αναδιπλούμενα, δεν επιτρέπονται ούτε αυτά στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

«Η βασική μας ανησυχία είναι πάντοτε η ασφάλεια των πελατών και του εργατικού μας δυναμικού. Τα τελευταία γεγονότα στις υπηρεσίες δημοσίων μεταφορών μας ανησυχούν ιδιαίτερα, καθώς συνοδεύτηκαν από ένονες φωτιές και αρκετό καπνό και ζημίες», δήλωσε η Lilli Matson, επικεφαλής ασφαλείας στην υπηρεσία μεταφορών του Λονδίνου.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Guardian

Διαβάστε επίσης:

Τα σκούτερ απειλούν τα iPhones – Η προειδοποίηση της Apple

Ola Electric: Δοκιμές με τα ηλεκτρικά της scooter σε 1.000 πόλεις

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News