Κόσμος Τετάρτη 8/12/2021, 21:41
ΚΟΣΜΟΣ

Άλ. Μπουρλά: Ίσως χρειαστεί νωρίτερα η τέταρτη δόση

Άλ. Μπουρλά: Ίσως χρειαστεί νωρίτερα η τέταρτη δόση

Νωρίτερα από το προσδοκώμενο ενδέχεται να χρειαστεί η τέταρτη δόση, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά.

Μιλώντας στο CNBC, ο Άλ. Μπουρλά δήλωσε ότι τα πρώτα στοιχεία από τις σχετικές έρευνες δείχνουν πως η μετάλλαξη Όμικρον μπορεί να μειώσει την αποδοτικότητα των προστατευτικών αντισωμάτων, τα οποία παράγει το εμβόλιο.

Σήμερα το πρωί, η Pfizer και η BioNTech έδωσαν στη δημοσιότητα στοιχεία που καταδεικνύουν ότι η ενισχυτική δόση του υφιστάμενου εμβολίου είναι αποδοτική έναντι της Όμικρον, ενώ οι δύο πρώτες δόσεις του εμβολίου είχαν μικρότερη παραγωγή αντισωμάτων σε περίπτωση μόλυνσης από την Όμικρον.

Ο ίδιος τόνισε ότι οι πρώτες έρευνες πραγματοποιήθηκαν βάσει ενός εργαστηριακά κατασκευασμένου αντιγράφου της μετάλλαξης και συνεπώς απαιτούνται περισσότερα στοιχεία. Τα αποτελέσματα που θα προκύψουν από τους νοσήσαντες και τους ασθενείς είναι πιο έγκυρα και αναμένεται να έχουν αξιολογηθεί σε δύο εβδομάδες, σημείωσε ο ‘Αλ. Μπουρλά.

«Όταν δούμε τα πραγματικά στοιχεία, θα καθορίσουν εάν η τρίτη δόση καλύπτει την Όμικρον και για πόσο καιρό. Και επίσης, πιστεύω ότι θα χρειαστούμε τέταρτη δόση, δήλωσε ο ίδιος στο CNBC. Υπενθύμισε ότι πριν λίγους μήνες είχε προβλέψει πως η τέταρτη δόση θα απαιτείται 12 μήνες μετά την τρίτη. Ωστόσο, «με την Όμικρον οφείλουμε να περιμένουμε, γιατί έχουμε πολύ λίγες πληροφορίες. Ενδέχεται να τη χρειαστούμε νωρίτερα».

Το σημαντικό κατά τον ίδιο αυτή τη στιγμή είναι να γίνει η τρίτη δόση ενόψει του χειμώνα. Υπάρχουν ανησυχίες εξάλλου για περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων, καθώς οι συγκεντρώσεις γίνονται όλο και περισσότερο σε κλειστούς χώρους λόγω του κρύου.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης:

Αλ. Μπουρλά: Τα καλά και τα κακά νέα για την Όμικρον

Pfizer – BioNTech: Αποτελεσματική έναντι της Όμικρον η τρίτη δόση του εμβολίου

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News