Κόσμος Τετάρτη 8/12/2021, 07:48
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Με «ισχυρά μέτρα» θα απαντήσουν οι ΗΠΑ σε μια εισβολή στην Ουκρανία

Ρωσία: Με «ισχυρά μέτρα» θα απαντήσουν οι ΗΠΑ σε μια εισβολή στην Ουκρανία

Με «ισχυρά οικονομικά και άλλα μέτρα» απειλούν να απαντήσουν οι ΗΠΑ στους φόβους για μια ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, έπειτα και από τις χθεσινές συνομιλίες του Τζο Μπάιντεν με τον Βλαντιμίρ Πούτιν. 

Οι συνομιλίες, που έγιναν μέσω ενός ασφαλούς video link, το οποίο χρησιμοποιείται για πρώτη φορά, έγιναν καθώς ο Πούτιν κατηγορεί το Κίεβο για προκλήσεις και ζητά εγγυήσεις ότι δεν θα υπάρξει επέκταση του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά και ανάπτυξη επιθετικού οπλισμού κοντά στη Ρωσία. 

Όπως ανέφερε η Ουάσιγκτον, ο Μπάιντεν εξέφρασε βαθιές ανησυχίες για την ενίσχυση των στρατευμάτων της Ρωσίας και απείλησε με ισχυρά οικονομικά μέτρα, καθώς και άλλες κυρώσεις. 

Η Ρωσία δηλώνει ότι δεν θα επιτεθεί στην Ουκρανία. 

Οι εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα δείχνουν τους δύο ηγέτες να ανταλλάσσουν φιλικούς χαιρετισμούς, πριν οι συζητήσεις συνεχιστούν, κεκλεισμένων των θυρών, για περίπου δύο ώρες. 

Έπειτα από την τηλεδιάσκεψη, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, Τζέικ Σάλιβαν, είπε σε δημοσιογράφους ότι η Ουάσιγκτον ετοιμάζει συγκεκριμένα ισχυρά μέτρα τις επόμενες εβδομάδες, εάν χρειαστεί. 

«Τα πράγματα που δεν κάναμε το 2014, είμαστε προετοιμασμένοι να τα κάνουμε τώρα», είπε, αναφερόμενος στην απάντηση της Δύσης κατά την προσάρτηση της Κριμαίας. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

ΗΠΑ: Τι θα γίνει αν η Ρωσία εισβάλει στην Ουκρανία; Τα σενάρια που εξετάζονται

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News