Κόσμος Σάββατο 12/12/2020, 06:28
ΚΟΣΜΟΣ

Οι ΗΠΑ ενέκριναν το εμβόλιο των Pfizer/ BioNTech

Οι ΗΠΑ ενέκριναν το εμβόλιο των Pfizer/ BioNTech

O Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι εγκρίνει την χρήση του εμβολίου, που έχουν αναπτύξει η αμερικανική Pfizer με τη γερμανική BioNTech, σε μία απόφαση ορόσημο για τη χώρα, στην οποία περισσότεροι από 295.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει από την Covid-19. 

O μαζικός εμβολιασμός μπορεί να αρχίσει τώρα μέσα στις επόμενες ημέρες. Ο FDA ενέκρινε την χρήση του εμβολίου, που έχει δείξει αποτελεσματικότητα 95% στην τελευταία φάση της κλινικής δοκιμής, για ανθρώπους από 16 ετών και άνω. Οι εργαζόμενοι στον χώρο της υγείας και οι ηλικιωμένοι σε μονάδες φροντίδας αναμένεται να είναι οι πρώτοι, στους οποίους θα χορηγηθεί το εμβόλιο. Σε πρώτη φάση θα είναι διαθέσιμες 2,9 εκατομμύρια δόσεις. 

«Το πρώτο εμβόλιο θα χορηγηθεί σε λιγότερο από 24 ώρες» ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ σε βίντεο, που ανήρτησε στο Twitter. «Είμαι υπερήφανος να πω ότι διασφαλίσαμε πως το εμβόλιο θα είναι δωρεάν για όλους τους Αμερικανούς». 

Εκατομμύρια Αμερικανοί ενδεχομένως να εμβολιαστούν μέσα στον επόμενο μήνα, ειδικά εάν ένα δεύτερο εμβόλιο- αυτό της Moderna- εξασφαλίσει επίσης ταχεία έγκριση.

Υπενθυμίζεται ότι το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech ενέκρινε πρώτη η Βρετανία, όπου ο εμβολιασμός άρχισε την περασμένη Τρίτη. Ακολούθησε η έγκριση από τον Καναδά. Το βράδυ της Παρασκευής το πράσινο φως άναψαν επίσης το Μεξικό και το Μπαχρέιν. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News