Κόσμος Σάββατο 4/12/2021, 16:39
ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός – Ολλανδία: Χιλιάδες στους δρόμους κατά των νέων μέτρων

Το πλήθος διαδήλωσε στους δρόμους της πόλης κρατώντας πανό με συνθήματα όπως «Ιατρική Ελευθερία Τώρα!» αλλά και σημαίες της Ολλανδίας

Κορωνοϊός – Ολλανδία: Χιλιάδες στους δρόμους κατά των νέων μέτρων

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σήμερα Σάββατο στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας, για να διαμαρτυρηθούν για τους νέους περιορισμούς κατά του κορωνοϊού, που τέθηκαν σε ισχύ το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Το πλήθος διαδήλωσε στους δρόμους της πόλης κρατώντας πανό με συνθήματα όπως «Ιατρική Ελευθερία Τώρα!» αλλά και σημαίες της Ολλανδίας. Ισχυρή αστυνομική παρουσία ήταν ορατή κατά μήκος της διαδρομής που ακολούθησαν οι διαδηλωτές.

Είναι η πρώτη μεγάλη κινητοποίηση στην Ολλανδία κατά των μέτρων, που περιλαμβάνουν το κλείσιμο τη νύχτα των μπαρ, εστιατορίων και των περισσότερων καταστημάτων, με στόχο την αναχαίτιση ενός κύματος με κρούσματα ρεκόρ της Covid-19, που απειλεί να κυριεύσει το σύστημα υγείας της χώρας.

Πριν από δύο εβδομάδες, βίαιες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στη χώρα, αφότου η κυβέρνηση ανακοίνωσε τα σχέδιά της για απαγόρευση της πρόσβασης στους δημόσιους χώρους για τους ανεμβολίαστους πολίτες. Αυτά τα σχέδια προκάλεσαν την αντίθεση του κοινοβουλίου, μεταξύ άλλων από κόμματα του ίδιου του κυβερνητικού συνασπισμού και έκτοτε δεν έχουν εφαρμοστεί.

Moneyreview.gr, με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News