Κόσμος Σάββατο 4/12/2021, 07:50
ΚΟΣΜΟΣ

Η περιοχή όπου η Covid-19 έφθασε με… καθυστέρηση 21 μηνών

Ένα σύμπλεγμα 24 νησιών με 17.000 κατοίκους

Η περιοχή όπου η Covid-19 έφθασε με… καθυστέρηση 21 μηνών

Για πρώτη φορά μετά από 21 ολόκληρους μήνες, η Covid-19 έφθασε και στις Νήσους Κουκ, ένα από τα τελευταία μέρη του πλανήτη, όπου μέχρι πρότινος ήταν «αμόλυντα» από την πανδημική κρίση. 

Το πρώτο κρούσμα στο αρχιπέλαγος του Ειρηνικού, όπου ζουν μόλις 17.000 άνθρωποι, εντοπίστηκε σε ένα αγοράκι 10 ετών, το οποίο διαγνώσθηκε θετικό ενώ βρισκόταν σε καραντίνα μαζί με την οικογένειά του. 

Όλοι μαζί είχαν ταξιδέψει προ ημερών στο εξωτερικό και είχαν μόλις επιστρέψει στη χώρα τους, με αποτέλεσμα να τεθούν αυτομάτως σε κατ’ οίκον απομόνωση, όπως ορίζει η εσωτερική νομοθεσία.  

Οι Νήσοι Κουκ διαθέτουν ένα από τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού παγκοσμίως, καθώς το 96% των κατοίκων άνω των 12 ετών έχει λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου. 

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, τα σύνορα της χώρας πρόκειται να ξανα-ανοίξουν στις 14 Ιανουαρίου. Μέχρι τότε, και οι 17.000 κάτοικοι θα παραμείνουν αποκομμένοι από τον υπόλοιπο πλανήτη. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Νήσοι Κουκ αποτελούν μια αυτοδιοικούμενη περιοχή, η οποία είναι ελεύθερα συνδεδεμένη με τη Νέα Ζηλανδία. 

Βρίσκονται περίπου 3.500 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Νέας Ζηλανδίας. Αποτελούνται 24 κοραλλιογενή και ηφαιστειακά νησιά. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Εμβόλιο: Τρίτη δόση στους 3 μήνες – Απόψε ανοίγει η πλατφόρμα

Κορωνοϊός: 6.201 νέα κρούσματα, 694 διασωληνωμένοι

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News