Κόσμος Παρασκευή 3/12/2021, 19:22
ΚΟΣΜΟΣ

Τσεχία: Εξετάζει υποχρεωτικό εμβολιασμό – Οι ομάδες που αφορά

Τσεχία: Εξετάζει υποχρεωτικό εμβολιασμό – Οι ομάδες που αφορά

Προς υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους πολίτες άνω των 60 ετών βαίνει η Τσεχία, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης. Το υπουργείο Υγείας της χώρας εξετάζει επίσης και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό εργαζομένων σε κρίσιμους κλάδους, όπως το νοσοκομειακό προσωπικό, την αστυνομία, τις ένοπλες δυνάμεις και την πυροσβεστική.

Η επιβολή του υποχρεωτικού εμβολιασμού εξετάζεται από την κυβέρνηση λόγω του εξαιρετικά χαμηλού ποσοστού εμβολιασμένων στη χώρα, περίπου στο 59,8% του συνολικού πληθυσμού.

«Είναι ξεκάθαρο ότι η Ευρώπη στρέφεται πως τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά της Covid-19. Η Τσεχία θα έπρεπε να ακολουθήσει το ίδιο μονοπάτι», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Adam Vojtěch. Σύμφωνα με τον ίδιο, το διάταγμα για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό ενδέχεται να εκδοθεί την επόμενη εβδομάδα, με καταληκτική προθεσμία τον Μάρτιο.

Αντίθεση των πολιτών

Τα ποσοστά εμβολιασμού αυξήθηκαν στη χώρα τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς η κυβέρνηση απαγόρευσε την πρόσβαση στους ανεμβολίαστους σε εστιατόρια και άλλες υπηρεσίες από τον Νοέμβριο.

Δημοσκόπηση της εταιρείας δημοσκοπήσεων STEM, που δημοσιεύθηκε σήμερα κατέδειξε πως το 19% του πληθυσμού αρνείται να εμβολιαστεί. Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, οι ερωτηθέντες είναι μοιρασμένοι στα δύο, με ποσοστό 43% έναντι 43%, στο ερώτημα για το αν στηρίζουν ή απορρίπτουν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Διαβάστε επίσης:

Ευρώπη: Το άλλοτε «αδιανόητο» μέτρο γίνεται πραγματικότητα

Φον ντερ Λάιεν: Να ξεκινήσει η συζήτηση για υποχρεωτικό εμβολιασμό στην Ε.Ε.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News