Κόσμος Σάββατο 27/11/2021, 22:52
ΚΟΣΜΟΣ

Ποια είναι η χώρα με τα πιο χαρούμενα παιδιά στον κόσμο;

Ποια είναι η χώρα με τα πιο χαρούμενα παιδιά στον κόσμο;

Οι τρεις χώρες με τα πιο χαρούμενα παιδιά βρίσκονται στην Ευρώπη, σύμφωνα με σχετική έκθεση της Unicef που ανέλυσε στοιχεία σχετικά με την ψυχοσωματική κατάσταση των ανηλίκων σε 41 χώρες με υψηλό κατά κεφαλήν εισόδημα.

Συγκεκριμένα, τα πιο χαρούμενα παιδιά βρίσκονται στην Ολλανδία και έπειτα ακολουθούν η Δανία και η Νορβηγία. Στο τέλος της λίστας της Unicef βρίσκονται η Χιλή, η Βουλγαρία και οι ΗΠΑ, σύμφωνα με την έκθεση που δημοσιεύθηκε πέρυσι.

Μεταξύ άλλων, η έκθεση της Unicef επιβεβαιώνει ότι τα παιδιά που ζουν σε πλούσιες χώρες δεν έχουν απαραίτητα καλή παιδική ηλικία.

Τα ευρήματα επιβεβαιώνονται από ξεχωριστή έκθεση του ΟΟΣΑ, που κατατάσσει στην πρώτη θέση την Ολλανδία σε μία σειρά θεμάτων, μεταξύ αυτών στα εισοδήματα, την εκπαίδευση, τη στέγη και την κατάσταση της υγείας.

Η Anita Creare, συγγραφέας του βιβλίου «The Working Parent’s Survival Guide», δήλωσε στο CNBC ότι οι Ολλανδοί φημίζονται για την ποικιλομορφία και συμπερίληψη (diversity & inclusion) που διατρέχει όλους τους τομείς της ζωής τους.

Η έκθεση της Unicef δείχνει ότι το 81% των εφήβων στις ΗΠΑ άνω των 15 ετών δηλώνουν ότι μπορούν να κάνουν φίλους με ευκολία. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό μεταξύ των 41 χωρών. Επίσης, η ίδια ηλικιακή ομάδα εμφανίζει υψηλό επίπεδο αίσθησης του ανήκειν και είναι ικανοποιημένο με τη ζωή του.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης:

Πόλεις: Κατάλληλες για παιδιά; Τότε κατάλληλες για όλους

Πόσοι Έλληνες ξέρουν δεύτερη γλώσσα; Η σύγκριση με τους Ευρωπαίους

Μπορούμε τελικά να αποφύγουμε τον θάνατο;

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS