Κόσμος Σάββατο 27/11/2021, 20:27
ΚΟΣΜΟΣ

Μετάλλαξη Όμικρον: Κρούσματα σε Γερμανία, Βρετανία, Ιταλία, Ολλανδία

Μετάλλαξη Όμικρον: Κρούσματα σε Γερμανία, Βρετανία, Ιταλία, Ολλανδία

Δύο κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον του κορωνοϊού εντοπίστηκαν στη Βαυαρία, στη νότια Γερμανία, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Τα δύο κρούσματα έφτασαν στο αεροδρόμιο του Μονάχου στις 24 Νοεμβρίου και τώρα βρίσκονται σε απομόνωση, σύμφωνα με το Reuters.

Επίσης, κρούσμα της μετάλλαξης «Όμικρον» επιβεβαιώθηκε και στην Ιταλία.

Μετάλλαξη «Όμικρον»: Πρώτα κρούσματα στη Βρετανία

Δύο κρούσματα της νέας μετάλλαξης εντοπίστηκαν νωρίτερα στη Βρετανία, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας, Σαγίντ Τζάβιντ.

Σύμφωνα με τον Βρετανό υπουργό Υγείας, τα δύο κρούσματα συνδέονται με ταξίδια σε χώρες της νοτίου Αφρικής. «Τα άτομα βρίσκονται σε απομόνωση, ενώ ο εντοπισμός επαφών βρίσκεται σε εξέλιξη», πρόσθεσε.

«Αργά χθες το βράδυ επικοινώνησε μαζί μου η Υπηρεσία Ασφάλειας της Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου. Ενημερώθηκα ότι εντοπίστηκαν δύο κρούσματα της νέας παραλλαγής Όμικρον στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το ένα στο Τσέλμσφορντ και το άλλο στο Νότινγχαμ», είπε ο υπουργός.

Συναγερμός στην Ολλανδία

Στο μεταξύ, οι ολλανδικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν ότι 61 άνθρωποι που έφτασαν στο Άμστερνταμ με δύο πτήσεις από τη Νότια Αφρική βρέθηκαν θετικοί στην covid-19 και διενεργούνται περαιτέρω εξετάσεις προκειμένου να εξακριβωθεί αν έχουν μολυνθεί από το παραλλαγμένο στέλεχος Όμικρον.

Περίπου 600 επιβάτες έφτασαν στο αεροδρόμιο Σίπχολ του Άμστερνταμ με δύο πτήσεις της KLM από το Κέιπ Τάουν και το Γιοχάνεσμπουργκ χθες και χρειάστηκε να περιμένουν επί ώρες προκειμένου να τους γίνουν διαγνωστικά τεστ λόγω της ανησυχίας που έχει προκαλέσει σε όλο τον κόσμο το νέο παραλλαγμένο στέλεχος.

Διαβάστε επίσης:

Η. Μόσιαλος: Ενθαρρυντικά στοιχεία για τη μετάλλαξη Όμικρον

Μετάλλαξη Όμικρον: Έπιασαν δουλειά οι εταιρείες εμβολίων

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News