Κόσμος Παρασκευή 11/12/2020, 14:14
ΚΟΣΜΟΣ

Η AstraZeneca θα δοκιμάσει συνδυασμό του εμβολίου της με το ρωσικό SputnikV

Η AstraZeneca θα δοκιμάσει συνδυασμό του εμβολίου της με το ρωσικό SputnikV

H βρετανική AstraZeneca σχεδιάζει να αρχίσει κλινικές δοκιμές στις οποίες θα συνδυάζει το εμβόλιο που ανέπτυξε με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης για την Covid-19 με το ρωσικό Sputnik V. Στόχος να καθοριστεί εάν τα δύο εμβόλια είναι πιο αποτελεσματικά μαζί από ό,τι το καθένα ξεχωριστά. 

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία αυτό «ενδέχεται να είναι ένα σημαντικό βήμα στην διασφάλιση ευρύτερης προστασίας μέσω πιο ισχυρής ανοσοαπόκρισης και καλύτερης προσβασιμότητας». Εθελοντές ηλικίας 18 ετών και άνω θα συμμετέχουν στην δοκιμή, που θα εξετάσει την ασφάλεια και την ανοσοαπόκριση του AZD1222 και του Sputnik V.

H κλινική δοκιμή θα μπορούσε να αρχίσει πριν από τα τέλη του έτους, σύμφωνα με το Bloomberg, αν και η ακριβής ημερομηνία δεν έχει οριστεί. Η εταιρεία δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν θα περιμένει την έγκριση του Sputnik V από δυτικές ρυθμιστικές αρχές πριν την αρχίσει.

Σημειώνεται ότι η ομάδα δράσης της Βρετανίας για τα εμβόλια έχει επίσης ανακοινώσει ότι σχεδιάζει να δοκιμάσει τον συνδυασμό τoυ εμβολίου της Astra με εκείνο των Pfizer/BioNTech το 2021. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News