Κόσμος Παρασκευή 26/11/2021, 22:16
ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

Μπάιντεν: Άμεση ανάγκη να δοθούν περισσότερα εμβόλια στις φτωχές χώρες

Μπάιντεν: Άμεση ανάγκη να δοθούν περισσότερα εμβόλια στις φτωχές χώρες

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα ότι η εμφάνιση ενός νέου παραλλαγμένου στελέχους της Covid-19 πρέπει να ενθαρρύνει τον υπόλοιπο κόσμο να δώσει περισσότερα εμβόλια στις φτωχότερες χώρες.

«Οι πληροφορίες γι αυτή τη νέα παραλλαγή θα πρέπει να καταστήσουν πιο προφανές από ποτέ ότι αυτή η πανδημία δεν θα τελειώσει χωρίς εμβολιασμούς σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι ΗΠΑ έχουν ήδη δώσει περισσότερα εμβόλια σε άλλες χώρες απ΄ότι όλες οι άλλες χώρες μαζί. Είναι η ώρα και οι άλλες χώρες να κάνουν όσα η Αμερική όσον αφορά την ταχύτητα και τη γενναιοδωρία», δήλωσε ο Μπάιντεν σε ανακοίνωση.

Ο Μπάιντεν κάλεσε τις χώρες που θα συνεδριάσουν στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου την ερχόμενη εβδομάδα να συμφωνήσουν να παραιτηθούν από την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας για τα εμβόλια κατά της Covid-19 μετά την ανακάλυψη μιας νέας παραλλαγής του κορονοϊού στη Νότια Αφρική.

«Αυτή η είδηση σήμερα επαναλαμβάνει τη σημασία να προχωρήσουμε γρήγορα σε αυτό (στην παραίτηση από την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας)», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News