Κόσμος Παρασκευή 26/11/2021, 14:51
ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

ΠΟΥ: Θα χρειαστούν εβδομάδες για να αποτιμηθεί ο αντίκτυπος της νέας παραλλαγής

ΠΟΥ: Θα χρειαστούν εβδομάδες για να αποτιμηθεί ο αντίκτυπος της νέας παραλλαγής

Κατά της εσπευσμένης επιβολής ταξιδιωτικών περιορισμών που συνδέοντια με τη νέα παραλλαγή B.1.1.529 τάχθηκε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας την ώρα που διάφορες χώρες, από την Ευρώπη μέχρι την Ασία, σπεύδουν να αναστείλουν τις πτήσεις από το νότιο τμήμα της Αφρικής υπό τον φόβο εξάπλωσής της.

«Στην παρούσα φάση δεν συνιστάται η επιβολή ταξιδιωτικών μέτρων, δήλωσε ο εκπρόσωπος Κρίστιαν Λίντμάιερ στη διάρκεια ενημέρωσης δημοσιογράφων στην Γενεύη. Ο Π.Ο.Υ. συνιστά στις χώρες να συνεχίσουν να εφαρμόζουν επιστημονική προσέγγιση που βασίζεται στην αποτίμηση των κινδύνων κατά την εφαρμογή ταξιδιωτικών περιοριστικών μέτρων» πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο ΠΟΥ έχει συγκαλέσει σύσκεψη ειδικών σήμερα για να αποτιμηθεί αν η παραλλαγή συνιστά παραλλαγή ενδιαφέροντος ή παραλλαγή ανησυχίας. Ο Οργανισμός αναμένεται να εκδώσει περαιτέρω οδηγίες για τα μέτρα που μπορούν να ληφθούν, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Όπως επισήμανε, θα χρειασθούν μερικές εβδομάδες για να κατανοηθεί ο αντίκτυπος της νέας παραλλαγής του SARS-COV-2. Οι ερευνητές εργάζονται για να κατανοήσουν πόσο μεταδοτική είναι και κατά πόσο θα έχει συνέπειες στις θεραπείες και τα εμβόλια, πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News