Κόσμος Πέμπτη 25/11/2021, 13:40
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Μέτρα – «ανάχωμα» στην αναζωπύρωση της πανδημίας ανακοινώνει το Παρίσι

Γαλλία: Μέτρα – «ανάχωμα» στην αναζωπύρωση της πανδημίας ανακοινώνει το Παρίσι

Την έναρξη της χορήγησης τρίτης, ενισχυτικής δόσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού σε όλους τους ενηλίκους, καθώς και αυστηρότερους κανόνες για τη χρήση μάσκας και για το πλαίσιο ελέγχων με στόχο την αναχαίτιση του νέου κύματος της πανδημίας αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα η γαλλική κυβέρνηση. Ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν αναμένεται να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι.

Η ρυθμιστική αρχή υγείας της Γαλλίας Haute Autorite de Sante (HAS) συνέστησε σήμερα η τρίτη αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά της COVID 19 να γίνεται από την ηλικία των 18 ετών, πέντε μήνες μετά τον πλήρη εμβολιασμό.

Η κυβέρνηση του Εμανουέλ Μακρόν προανήγγειλε την Τετάρτη ότι θα δώσει έμφαση στην εφαρμογή αυστηρότερων κανόνων κοινωνικής αποστασιοποίησης και ότι θα επεκτείνει το πρόγραμμα χορήγησης ενισχυτικών δόσεων εμβολίου, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο lockdown, που έχει αρχίσει να επανέρχεται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Παράλληλα τα τεστ PCR για τους μη εμβολιασμένους θα ισχύουν μόνο για μία ημέρα – αντί για 72 ώρες που ίσχυε – και αναμένεται να υπάρξει σύσταση για τηλεργασία όπου είναι δυνατόν.

Την Τετάρτη, οι υγειονομικές αρχές της χώρας ανακοίνωσαν πάνω από 30.000 νέα κρούσματα για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News