Κόσμος Τετάρτη 24/11/2021, 21:22
ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Νέα μέτρα για την Covid-19 – Οι εμβολιασμένοι θα έχουν καλά Χριστούγεννα δήλωσε ο Ντράγκι

Ιταλία: Νέα μέτρα για την Covid-19 – Οι εμβολιασμένοι θα έχουν καλά Χριστούγεννα δήλωσε ο Ντράγκι

Νέα μέτρα που περιορίζουν ιδίως τους ανεμβολίαστους ανακοίνωσε η ιταλική κυβέρνηση, στην προσπάθεια ανάσχεσης του τέταρτου κύματος της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν νωρίτερα, μόνο όσοι έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε εστιατόρια, κινηματογράφους και θέατρα.

Οι ανεμβολίαστοι θα μπορούν να πηγαίνουν στη δουλειά τους αφότου επιδείξουν αρνητικό τεστ, όπως ίσχυε και με την προηγούμενη δέσμη μέτρων.
Τα μέτρα, τα οποία εγκρίθηκαν σήμερα από το Υπουργικό Συμβούλιο, θα τεθούν σε ισχύ από τις 6 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

«Ελπίζω να έχουμε μία καλή περίοδο Χριστουγέννων, θα είναι για αυτούς που έχουν εμβολιαστεί, και ελπίζω του χρόνου να είναι φυσιολογική η κατάσταση για όλους», δήλωσε ο πρωθυπουργός της γειτονικής, Μάριο Ντράγκι, σε συνέντευξη Τύπου στη Ρώμη.

Η Ιταλία βίωσε πέρυσι ενδεχομένως τη χειρότερη έξαρση κρουσμάτων πέρυσι τον Μάρτιο. Πλέον, κατατάσσεται μεταξύ των χωρών της Ευρώπης με τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού. Συγκεκριμένα, το 84% των ατόμων άνω των 12 ετών είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Ωστόσο, τις τελευταίες εβοδομάδες παρουσιάζεται εκ νέου αύξηση των κρουσμάτων, που απειλεί την τουριστική περίοδο των Χριστουγέννων. Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, η κυβέρνηση Ντράγκι ανακοίνωσε τη μείωση του ορίου για τη χορήγηση της ενισχυτικής δόσης από έξι σε πέντε μήνες.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Σφίγγει ο κλοιός στη Γερμανία – Σύσταση για lockdown από πρόεδρο του Ινστιτούτου Κοχ

Iταλία: Γιατρεύει τους ανεμβολίαστους ασθενείς του από Covid και μετά τους ζητάει να πάνε αλλού

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News