Κόσμος Τρίτη 23/11/2021, 15:18
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανός Υπ. Υγείας: «Εμβολιασμένοι, αναρρώσαντες ή νεκροί»

Γερμανός Υπ. Υγείας: «Εμβολιασμένοι, αναρρώσαντες ή νεκροί»

«Κάποιοι μπορεί να πουν ότι αυτό είναι κυνικό, αλλά κατά πάσα πιθανότητα μέχρι το τέλος αυτού του χειμώνα, λίγο πολύ όλοι στη Γερμανία θα είναι εμβολιασμένοι, αναρρώσαντες ή νεκροί…Αυτή είναι η πραγματικότητα», τόνισε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας, Jens Spahn.

Ο ίδιος επέρριψε την ευθύνη για την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες στην εξαιρετικά μεταδοτική μετάλλαξη Δέλτα». Πρόκειται για το τέταρτο κύμα της πανδημίας, τόνισε ο ίδιος, εξ ου και συστήνουμε επειγόντων τον εμβολιασμό».

Η Γερμανία φαίνεται πως βρίσκεται προ των πυλών για νέο lockdown, καθώς η Άγκελα Μέρκελ δήλωσε χθες σε σχετική συνεδρίαση με τους επικεφαλής των κρατιδίων ότι τα τρέχοντα μέτρα είναι ανεπαρκή. Μάλιστα, η ίδια ζήτησε να ληφθούν αυστηρότερα μέτρα μέχρι αύριο.

Η Γερμανία παρουσιάζει το χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμού στην ανατολική Ευρώπη με 67,42% του ενήλικου πληθυσμού να έχει εμβολιαστεί πλήρως, ενώ μόλις το 7,5% έχει λάβει την ενισχυτική δόση μέχρι στιγμής.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων έχει αυξηθεί σημαντικά τις τελευταίες ημέρες πλήττοντας ιδίως τους ηλικιωμένους, οι οποίοι εμβολιάστηκαν στην αρχή του έτους, καθώς και τα μικρά παιδιά για τα οποία δεν έχει δοθεί ακόμη έγκριση για χορήγηση του εμβολίου.

Γερμανός Υπ. Υγείας: «Εμβολιασμένοι, αναρρώσαντες ή νεκροί»-1

Αξίζει να σημειωθεί πως όπως έγινε νωρίτερα γνωστό, η Γερμανία έχει ήδη δεχθεί ορισμένους ασθενείς της Covid-19 από τη γειτονική Ολλανδία, όπου η κατάσταση του συστήματος υγείας είναι οριακή.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Mέρκελ: Ανεπαρκή τα μέτρα – Ζητά αυστηρούς περιορισμούς μέχρι την Τετάρτη

Covid: Ποια μέτρα ισχύουν (αυτήν τη στιγμή) στις χώρες της Ευρώπης

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News