Κόσμος Σάββατο 20/11/2021, 13:45
ΚΟΣΜΟΣ

Εντείνεται η ανησυχία για την Κινέζα τενίστρια Πενγκ Σουάι

Δεν έχει εμφανιστεί δημοσίως από τις 2 Νοεμβρίου που κατηγόρησε τον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης ότι την εξανάγκασε να συνάψουν σεξουαλική σχέση

Εντείνεται η ανησυχία για την Κινέζα τενίστρια Πενγκ Σουάι

Η Πενγκ Σουάι παραμένει στο σπίτι της με δική της βούληση και θα εμφανιστεί δημοσίως σύντομα, δήλωσε ο αρχισυντάκτης της κινεζικής εφημερίδας Global Times Χου Σιτζίν, εν μέσω των εντεινόμενων ανησυχιών για την τύχη της Κινέζας τενίστριας.

Η Πενγκ Σουάι, πρώην Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης στο διπλό, δεν έχει εμφανιστεί ή κάνει κάποια δήλωση δημοσίως από τις 2 Νοεμβρίου οπότε κατηγόρησε σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ζανγκ Γκαολί ότι την εξανάγκασε να συνάψουν σεξουαλική σχέση. Ο Ζανγκ και η κινεζική κυβέρνηση δεν σχολίασαν την κατηγορία. Η ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διαγράφηκε και το θέμα αποκλείστηκε από συζητήσεις στο λογοκριμένο διαδίκτυο στην Κίνα.

«Τις τελευταίες μέρες παρέμεινε στο σπίτι της ελεύθερα και δεν ήθελε να την ενοχλήσουν. Θα εμφανιστεί δημοσίως και θα συμμετάσχει σε κάποιες δραστηριότητες σύντομα» έγραψε ο Χου σε ανάρτησή του στο Twitter. Η Global Times εκδίδεται από την Λαϊκή Ημερησία, την επίσημη εφημερίδα του κυβερνώντος Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι επιβεβαίωσε μέσω των πηγών του ότι οι φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο Twitter από δημοσιογράφο που εργάζεται για τα κρατικά ΜΜΕ, οι οποίες φέρεται ότι δείχνουν την Πενγκ στο σπίτι, δείχνουν την «τρέχουσα κατάστασή» της. Το Reuters δεν έχει καταφέρει να επαληθεύσει από ανεξάρτητες πηγές την αυθεντικότητα των φωτογραφιών.

Ο ΟΗΕ ζήτησε την Παρασκευή αποδείξεις ότι η Κινέζα αθλήτρια είναι καλά. Εδώ και μερικές ημέρες αθλητές του παγκόσμιου τένις εκφράζουν την ανησυχία τους για την Πένγκ Σουάι στο Twitter με το hashtag #WhereIsPengShuai.

Με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News