Κόσμος Παρασκευή 19/11/2021, 18:30
ΚΟΣΜΟΣ

Διεύρυνση σχέσεων ΑΑΔΕ – Europol για ανταλλαγή πληροφοριών

Διεύρυνση σχέσεων ΑΑΔΕ – Europol για ανταλλαγή πληροφοριών

Πιο διευρυμένη και συστηματική γίνεται η συνεργασία μεταξύ της Europol και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων ιδίως για την ανταλλαγή πληροφοριών και την πραγματοποίηση κοινών δράσεων.

Ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, συναντήθηκε στη Χάγη με την εκτελεστική Διευθύντρια της Europol, Catherine de Bolle, για την εμβάθυνση και τη διεύρυνση της συνεργασίας τους. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωσε από την ΑΑΔΕ, συμφώνησαν να εστιάσουν ειδικά στον τομέα της ανταλλαγής πληροφοριών και στον σχεδιασμό και εφαρμογή κοινών επιχειρησιακών δράσεων.

Στη συνάντησή τους τονίστηκε ιδιαίτερα η σημασία αυτής της συνεργασίας για την καταπολέμηση, μεταξύ άλλων, της παράνομης διακίνησης καπνικών, ναρκωτικών, καθώς και παραποιημένων προϊόντων. Στο πλαίσιο αυτό, έγινε αναφορά στην ιδιαίτερη συμβολή της Ελλάδας στην προστασία των ευρωπαϊκών συνόρων και της ευρωπαϊκής αγοράς, ενώ τονίσθηκε από και η εξαιρετική έως τώρα συνεργασία της Europol με τις ελληνικές τελωνειακές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, δείγμα της αποτελεσματικής συνεργασίας υπήρξε η εξιχνίαση από τις ελληνικές τελωνειακές αρχές της μεγαλύτερης υπόθεσης λαθρεμπορίας τσιγάρων στην Ελλάδα, τον περασμένο Μάιο.

Ο εντοπισμός των 35 κοντέινερ, με 338 εκατ. τεμάχια τσιγάρων, που κατασχέθηκαν στη συνέχεια, έγινε με τη συνδρομή της Europol.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

ΑΑΔΕ: Κι όμως… εντόπισε τα 30.000 ευρώ στα πακέτα τσιγάρων

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα λαθραίων τσιγάρων – Στα 3,5 εκατ. οι διαφυγόντες δασμοί

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News