Κόσμος Πέμπτη 18/11/2021, 21:54
ΚΟΣΜΟΣ

Σκάνδαλο Έπσταϊν: Έπαυλη 21 εκατ. λιρών στο Λονδίνο αγόρασε ο Leon Black

Σκάνδαλο Έπσταϊν: Έπαυλη 21 εκατ. λιρών στο Λονδίνο αγόρασε ο Leon Black

O Αμερικάνος δισεκατομμυριούχος Leon Black αγόρασε πολυτελή κατοικία στο κεντρικό Λονδίνο έναντι 21 εκατ. λιρών. Ο Black είχε παραιτηθεί από την επενδυτική του εταιρεία Apollo Global Management έπειτα από ανάκριση σχετικά με τους δεσμούς του με τον Τζέφρι Έπσταιν.

Ο 70χρονος συνιδριτής της Apollo, που πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες επενδυτικές εταιρείες της Wall Street, παραιτήθηκε το Μάρτιο και ανακοίνωσε ότι δεν θα κρατήσει τη θέση του ως προέδρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν στο βρετανικό Τύπο, ο Black πέτυχε την αγορά της έπαυλης στην περιοχή Belgravia σε «τιμή ευκαιρίας», καταβάλλοντας 2 εκατ. λίρες λιγότερες από την αρχική τιμή των 23 εκατ. λιρών.

Σκάνδαλο Έπσταϊν: Έπαυλη 21 εκατ. λιρών στο Λονδίνο αγόρασε ο Leon Black-1

Πρόκειται για κατοικία με έξι υπνοδωμάτια, στην οποία διέμενε η Μάργκαρετ Θάτσερ μετά τη θητεία της ως πρωθυπουργού το 1990. Επίσης, πρόκειται πρώην κατοικία του επί τρεις θητείες πρωθυπουργού της χώρας, Stanley Baldwin.

Έπειτα πέρασε στα χέρια του Henry Ford ΙΙ, του μεγαλύτερου σε ηλικία εγγονού του ιδρυτή της αυτοκινητοβιομηχανίας Ford.

Την αγοραπωλησία πραγματοποίηση το μεσιτικό γραφείο Bauchamp Estates. Παρά την πανδημία και το Brexit, το γραφείο έχει πουλήσει μία σειρά πολυτελών σπιτιών τους τελευταίους μήνες. Μάλιστα η αξία ορισμένων ξεπερνά και τις 100 εκατ. λίρες.

Εξάλλου σε ορισμένες γειτονιές του Λονδίνου, όπως το Mayfair, το Belgravia και το Knightbridge υπάρχουν περίπου 20 βίλες ή μονοκατοικίες που ξεπερνούν την τιμή των 100 εκατ. λιρών, σύμφωνα με το μεσιτικό γραφείο Wetherell.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Guardian

Διαβάστε επίσης:

Οι ειδικοί μίλησαν: Elon Musk, έτσι θα εξαλείψεις την πείνα με 6 δισ. δολάρια

Ο «άστεγος» κροίσος: Πού ζει ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News