Κόσμος Πέμπτη 18/11/2021, 08:40
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Ελεύθερο το ζευγάρι Ισραηλινών που κατηγορείτο για κατασκοπεία

Τουρκία: Ελεύθερο το ζευγάρι Ισραηλινών που κατηγορείτο για κατασκοπεία

Ελεύθερο αφέθηκε το ζευγάρι Ισραηλινών που είχε συλληφθεί από τις τουρκικές αρχές με τις κατηγορίες της κατασκοπείας, καθώς φερόταν να φωτογράφισε την κατοικία του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη διάρκεια εκδρομής στην Κωνσταντινούπολη, όπως ανακοίνωσαν ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ.

«Έπειτα από προσπάθειες που καταβλήθηκαν από κοινού με την Τουρκία, ο Μόρντι και η Νάταλι Οκνίν αποφυλακίστηκαν και επιστρέφουν σπίτι, στο Ισραήλ», ανέφεραν σε κοινή ανακοίνωσή τους. «Ευχαριστούμε τον πρόεδρο της Τουρκίας και την κυβέρνησή του για τη συνεργασία τους και ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε το ζευγάρι στην πατρίδα», πρόσθεσαν.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Ναφτάλι Μπένετ, διέψευσε κατηγορηματικά πως το ζευγάρι επιδιδόταν σε κατασκοπεία, διαβεβαιώνοντας πως δεν εργάζονται για καμιά κρατική υπηρεσία. Η κυβέρνηση έστειλε υψηλόβαθμο αξιωματούχο στην Τουρκία για να συμβάλει στην απελευθέρωσή τους.

Τουρκικό δικαστήριο διέταξε την προφυλάκιση του ζεύγους τη 12η Νοεμβρίου με την κατηγορία της κατασκοπείας διότι τράβηξε φωτογραφίες της κατοικίας του Ερντογάν από τον Πύργο Τσάμλιτζε, τηλεπικοινωνιακή εγκατάσταση όπου βρίσκονται παρατηρητήρια, σύμφωνα με το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu. Κατά την ίδια πηγή, υπάλληλος ειδοποίησε στην αστυνομία όταν είδε το ζευγάρι να φωτογραφίζει την κατοικία από εστιατόριο που λειτουργεί στον πύργο. Σύμφωνα με το Anadolu, συνελήφθη επίσης ένας Τούρκος, που ήταν μαζί με το ζευγάρι, με τις κατηγορίες της πολιτικής και στρατιωτικής κατασκοπείας.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News