Κόσμος Τετάρτη 17/11/2021, 16:45
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ρώσος που πήρε προαγωγή…στο διάστημα

Ο Ρώσος που πήρε προαγωγή…στο διάστημα

Μόνιμη θέση ανταποκριτή στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό ανοίγει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS μέσω συνεργασίας με τη ρωσική εταιρεία διαστήματος Roscosmos που υπεγράφη σήμερα.

Η θέση δυστυχώς δεν ήταν ανοιχτή για αιτήσεις, καθώς έγινε απευθείας ανάθεση στον αστροναύτη Alexander Misurkin, ο οποίος θεωρείται εθνικός ήρωας στη Ρωσία. Ο Misurkin θα πρέπει να καταγράφει και να αποτυπώνει φωτογραφικά τα γεγονότα που συμβαίνουν καθημερινά στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, τα οποία θα διατίθενται στα μέσω του TASS.

O Misurkin δέχθηκε την πρόταση με μεγάλο ενθουσιασμό, δήλωσε ο Oleg Kononenko, αναπληρωτής διευθυντής του κέντρου εκπαίδευσης κοσμοναυτών Gagarin, ενώ τόνισε σίγουρος ότι τα κείμενά του θα είναι ειλικρινή, αμερόληπτα και ενδιαφέροντα.

Ο ανταποκριτής θα αναχωρήσει για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό στις 8 Δεκεμβρίου με το διαστημικό σκάφος Soyouz MC-20 μαζί με τον Ιάπωνα δισεκατομμυριούχο Yusako Maezawa και τον επιχειρηματικό του σύμβουλο Yozo Hirano. Η ειδική ταυτότητα του ανταποκριτή του TASS θα δοθεί στο Misurkin πριν την εκτόξευση του διαστημοπλοίου από το αεροδρόμιο Baikonur.

Ο Ρώσος που πήρε προαγωγή…στο διάστημα-1

«Προηγουμένως περιοριζόμασταν στον πλανήτη μας: το TASS βρίσκεται σε όλες τις περιοχές της Ρωσίας και σε περισσότερες από 60 χώρες και ο αριθμός των ανταποκριτών στα επόμενα χρόνια θα αυξηθεί», δήλωσε ο Sergei Mikhailov, γενικός διευθυντής του Tass.

«Σκεφτήκαμε», συνέχισε «ότι τώρα αντικείμενο της επεκτατικής μας πολιτικής στον τομέα της ενημέρωσης μπορεί να γίνει το Διάστημα και χαίρομαι πολύ που η συνεργασία μας με την Roskosmos προχώρησε τόσο γρήγορα και αρμονικά». «Για μας είναι μεγάλη τιμή να θεωρούμε του Ρώσους κοσμοναύτες συναδέλφους μας, περιμένουμε με ανυπομονησία ειδήσεις και εντυπωσιακές εικόνες από το Διάστημα».

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της Roscosmos, Dmitry Rogozin, δήλωσε: «Οι αναγνώστες του πρακτορείου θα μπορούν να ενημερώνονται για το έργο των κοσμοναυτών, για τα επιστημονικά πειράματα που γίνονται στον ISS και για τις ιδιαιτερότητες των διαστημικών πτήσεων σε τροχιά. Και για όλα αυτά θα γράφουν οι κοσμοναύτες της Roskosmos».

Πηγή: TASS

Διαβάστε επίσης:

Σάτια Ναντέλα: Τι έμαθε ο CEO της Microsoft από το ημερολόγιο της νεκρής μητέρας του

Bitcoin: Μπορεί να γίνει μέσο πληρωμής για καθημερινές αγορές;

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS