Κόσμος Πέμπτη 10/12/2020, 15:47
ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος: Ο πρωθυπουργός και πρώην υπουργοί κατηγορούνται για την έκρηξη

Λίβανος: Ο πρωθυπουργός και πρώην  υπουργοί κατηγορούνται για την έκρηξη

Κατηγορίες σε βάρος του πρωθυπουργού και τριών πρώην υπουργών άσκησε ο εισαγγελέας του Λιβάνου, στο πλαίσιο της έρευνας για την τεράστια έκρηξη που σημειώθηκε στο λιμάνι της Βυρηττού το καλοκαίρι. 

Όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, ο εισαγγελέας Fadi Sawan άσκησε κατηγορίες κατά του Hassan Diab, ο οποίος παραιτήθηκε από την πρωθυπουργία μερικές ημέρες μετά την έκρηξη, αλλά παρέμεινε ως προσωρινός πρωθυπουργός. Κατηγορίες ασκήθηκαν επίσης κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών Ali Hassan Khalil και των δύο πρώην υπουργών Δημοσίων Έργων, Ghazi Zaiter και Youssef Fenianos. 

Και οι τέσσερις κατηγορούνται για αμέλεια που οδήγησε στην έκρηξη, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους περισσότερα από 200 άτομα και τραυματίστηκαν χιλιάδες. Υπενθυμίζεται ότι η έκρηξη προκλήθηκε από την ανάφλεξη εκρηκτικών υλικών τα οποία ήταν αποθηκευμένα στο λιμάνι για χρόνια, εν γνώσει κορυφαίων αξιωματούχων ασφαλείας και πολιτικών της χώρας. 

Οι τέσσερις πολιτικοί είναι τα πιο υψηλόβαθμα πρόσωπα που έχουν κατηγορηθεί μέχρι στιγμής στο πλαίσιο των ερευνών, οι οποίες διεξάγονται υπό καθεστώς μυστικότητας. Όμως, οι αρχές διαδικασίες και το γεγονός ότι δεν υπάρχουν ακόμα απαντήσεις για το δυστύχημα, προκαλούν οργή στη χώρα. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News