Κόσμος Σάββατο 13/11/2021, 08:30
ΚΟΣΜΟΣ

Γκλεν ντε Βρις: Πήγε στο διάστημα αλλά έχασε τη ζωή του σε αεροπορικό δυστύχημα

Γκλεν ντε Βρις: Πήγε στο διάστημα αλλά έχασε τη ζωή του σε αεροπορικό δυστύχημα

Ο Γκλεν ντε Βρις, ο 49χρονος επιχειρηματίας που πέταξε στο διάστημα τον περασμένο μήνα μαζί με τον ηθοποιό Ουίλιαμ Σάτνερ με το διαστημικό σκάφος της Blue Origin της εταιρείας της του πολυεκατομμυριούχου Τζεφ Μπέζος, σκοτώθηκε σε ένα αεροπορικό δυστύχημα στο Νιου Τζέρσεϊ, σύμφωνα την αστυνομία.

Το αεροσκάφος συνετρίβη στην κομητεία Σάσεξ την Πέμπτη και ο ντε Βρις μαζί με έναν άλλον άνδρα, τον Τόμας Φίσερ, σκοτώθηκαν στο αεροπορικό δυστύχημα. Η ομοσπονδιακή υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ διερευνά τα αίτια της συντριβής.

«Είμαστε συντετριμμένοι από την είδηση του ξαφνικού θανάτου του Γκλεν ντε Βρις. Έφερε τόση ζωή και ενέργεια σε ολόκληρη την ομάδα της Blue Origin και στους συνεπιβάτες του στο πλήρωμά του», ανέφερε η Blue Origin με ανάρτηση στο Twitter.

Ο ντε Βρις ήταν ιδιωτικός πιλότος και ο Φίσερ είχε σχολή πτήσης. Οι αρχές δεν έχουν πει ποιος ήταν ο πιλότος του μικρού αεροπλάνου.

Το αεροπλάνο είχε φύγει από το αεροδρόμιο του Εσεξ στο Κάλντγουελ και κατευθυνόταν προς το αεροδρόμιο του Σάσεξ, στο βορειοδυτικό τμήμα του Νιου Τζέρσεϊ, όταν η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας ειδοποίησε τις υπηρεσίες δημόσιας ασφάλειας να αναζητήσουν το χαμένο αεροσκάφος. 

Ο ντε Βρις, συνιδρυτής της εταιρείας τεχνολογίας Medidata Solutions που ειδικευόταν σε κλινικές έρευνες, συμμετείχε στην πτήση 10 λεπτών στο διάστημα στις 13 Οκτωβρίου με το διαστημόπλοιο New Shepard της Blue Origin μαζί με τον Σάτνερ και άλλους δύο.

«Θα μου πάρει λίγο χρόνο για να μπορέσω να το περιγράψω. Ήταν απίστευτο», είχε πει ο ντε Βρις, καθώς έβαλε τα «φτερά αστροναύτη» του Blue Origin στη μπλε στολή πτήσης.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

 

Διαβάστε επίσης:

William Shatner: Οι γήινες περιπέτειες του γηραιότερου ταξιδιώτη του διαστήματος

Ο Κάπτεν Κερκ επιστρέφει στο διάστημα στα 90 του

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News