Κόσμος Πέμπτη 10/12/2020, 14:36
ΚΟΣΜΟΣ

Στα πρόθυρα λιμού 270 εκατ. άνθρωποι

Στα πρόθυρα λιμού 270 εκατ. άνθρωποι

Mπροστά τον κίνδυνο της πείνας βρίσκονται περίπου 270 εκατ. άνθρωποι ανά τον κόσμο -αριθμός που ισοδυναμεί με το συνολικό πληθυσμό Γερμανίας, Βρετανίας, Γαλλίας και Ιταλίας- όπως προειδοποιεί ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών(WFP), λαμβάνοντας το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης.

Το WFP, που στη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού συντόνιζε υπηρεσίες logistics μεταφοράς ιατρικού και φαρμακευτικού εξοπλισμού, ήταν η επιλογή για το φετινό Νόμπελ Ειρήνης, όπως είχε ανακοινωθεί τον Οκτώβριο.

«Εξαιτίας των πολέμων, της κλιματικής αλλαγής, της χρήσης της πείνας ως “όπλου” και της παγκόσμιας υγιειονομικής κρίσης, 270 εκατ. άνθρωποι οδεύουν στα πρόθυρα του λιμού», ανέφερε ο Ντέιβιντ Μπίσλι, λαμβάνοντας το βραβείο.

«Η αποτυχία αντιμετώπιση των αναγκών τους θα οδηγήσει μια πανδημία πείνας πολύ μεγαλύτερη από τον αντίκτυπο της νόσου Covid-19. Και εάν αυτό δεν είναι αρκετά δυσάρεστο, από τους 270 εκατομμύρια, 30 εκατομμύρια εξαρτώνται από εμάς 100% για την επιβίωσή τους», πρόσθεσε ο κ. Μπίσλι. 

Αντί της συνηθισμένης τελετής στο Δημαρχείο του Όσλο, οι αξιωματούχοι του WFP παρέμειναν στη Ρώμη, λόγω των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊού. Οι σχετικές τελετές απονομής των Νόμπελ πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στις 10 Δεκεμβρίου, επέτειο θανάτου του Σουηδού Άλφρεντ Νόμπελ, εμπνευστή των βραβείων.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS