Κόσμος Παρασκευή 12/11/2021, 15:56
ΚΟΣΜΟΣ

Σε lockdown για ανεμβολίαστους οδεύει η Αυστρία

Σε lockdown για ανεμβολίαστους οδεύει η Αυστρία

Θέμα ημερών φαίνεται πως είναι η επιβολή lockdown για πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί στην Αυστρία, καθώς η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού.

Ο καγκελάριος της Αυστρίας Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ δήλωσε πως το lockdown για τους ανεμβολίαστους είναι «μάλλον αναπόφευκτο», προσθέτοντας πως δεν είναι δίκαιο τα δύο τρίτα του πληθυσμού της χώρας να υποφέρουν επειδή κάποιοι παραμένουν διστακτικοί απέναντι στον εμβολιασμό.

Η Αυστρία καταγράφει τους υψηλότερους αριθμούς ημερήσιων κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας. Συνολικά 11.975 κρούσματα Covid-19 καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα και η αρμόδια επιτροπή για την αντιμετώπιση της πανδημίας στην Αυστρία έχει προειδοποιήσει για μια απειλή που «πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη». Η Άνω Αυστρία, η οποία συνορεύει με τη Γερμανία και την Τσεxία και έχει πληθυσμό 1,5 εκατομμύριο, παρουσιάζει το υψηλότερο επίπεδο κρουσμάτων στη χώρα και το χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμού. 

Ήδη στη χώρα έχει απαγορευθεί στους μη εμβολιασμένους η είσοδος σε εστιατόρια, κινηματογράφους και κομμωτήρια, αλλά τα μέτρα πρόκειται να αυστηροποιηθούν περαιτέρω στην Άνω Αυστρία. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι τα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί δεν θα έχουν τη δυνατότητα να βγουν από το σπίτι παρά μόνο για λόγους εργασίας, προμήθειας τροφίμων και άσκησης. Οι επικριτές των μέτρων υποστηρίζουν ότι ένα τέτοιο lockdown είναι πολύ δύσκολο να εφαρμοστεί.

Με πληροφορίες από BBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News