Κόσμος Παρασκευή 12/11/2021, 13:06
ΗΠΑ

Ξανά υποψήφιος για την προεδρία ο Τραμπ; Τι πιστεύει ο Μπόλτον

Ξανά υποψήφιος για την προεδρία ο Τραμπ; Τι πιστεύει ο Μπόλτον

Μπορεί ο πρώην ένοικος του Λευκού Οίκου Ντόναλντ Τραμπ να έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ξαναθέσει υποψηφιότητα για την αμερικανική προεδρία το 2024, αλλά ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ και «γεράκι» της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής Τζον Μπόλτον δεν θεωρεί ότι τελικά θα το πράξει.

 

Σε δηλώσεις του στο βρετανικό δίκτυο ITV ο Μπόλτον εκτίμησε πως ο Τραμπ θα συνεχίσει να αναφέρεται στην προοπτική του να είναι εκ νέου υποψήφιος, αλλά τελικά δεν θα επιδιώξει να λάβει το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων διότι «φοβάται πολύ ότι θα χάσει». 

«Δεν θεωρώ ότι ο Τραμπ θα είναι υποψήφιος για την προεδρία το 2024. Νομίζω ότι ξέρει βαθιά μέσα του, αν και ποτέ δεν θα το έχει παραδεχτεί, ότι έχασε το 2020 και φοβάται πολύ ότι θα χάσει και το 2024 γιατί αν απεχθάνεται κάτι, αυτό είναι να τον αποκαλούν ‘χαμένο’».

«Νομίζω ότι θα συνεχίσει να μιλάει για υποψηφιότητα μέχρι την τελευταία στιγμή, γιατί αν έλεγε ότι δεν πρόκειται να είναι υποψήφιος, τα φώτα της δημοσιότητας θα έσβηναν και αυτό δεν του αρέσει» πρόσθεσε.

Ο Τραμπ απέλυσε τον Μπόλτον από τη θέση του συμβούλου για την εθνική ασφάλεια τον Σεπτέμβριο του 2019. Έκτοτε ο Μπόλτον τον επικρίνει έντονα, με αποκορύφωμα το βιβλίο που κυκλοφόρησε με τίτλο «The Room Where It Happened».

Με πληροφορίες από Βusiness Ιnsider

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News