Κόσμος Τετάρτη 10/11/2021, 19:24
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: 900.000 παιδιά έκαναν την πρώτη δόση την τελευταία εβδομάδα

ΗΠΑ: 900.000 παιδιά έκαναν την πρώτη δόση την τελευταία εβδομάδα

Περίπου 900.000 παιδιά ηλικίας μεταξύ 5 και 11 ετών έχουν ήδη πραγματοποιήσει την πρώτη δόση του εμβολίου της Pfizer κατά του κορωνοϊού, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Λευκού Οίκου. Τα αποτελέσματα αυτά αφορούν μόνο την τελευταία εβδομάδα, αφού το εμβόλιο εγκρίθηκε για τα παιδιά της συγκεκριμένης ηλικίας στις αρχές Νοεμβρίου.

Εκτός αυτού 700.000 επιπλέον παιδιά έχουν κλεισει ραντεβού στα τοπικά τους φαρμακεία για την πραγματοποίηση του εμβολιασμού τους τις επόμενες ημέρες.

«Οικογένειες σε ολόκληρη την χώρα πήραν μία βαθιά ανάσα ανακούφισης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Jeff Zients, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με δηλώσεις από τους κόλπους της αμερικανικής κυβέρνησης, οι ΗΠΑ έχουν διασφαλίσει αρκετές δόσεις, ώστε να καλύψουν και τα 28 εκατ. παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών στις ΗΠΑ. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι τα εμβόλια πραγματοποιούνται με μικρότερες βελόνες, ώστε να διευκολύνουν τους παιδιάτρους και τους φαρμακοποιούς.

Όσον αφορά τη δόση που χορηγείται στα παιδιά είναι επίσης μικρότερη, περίπου το ένα τρίτο σε σχέση με αυτή που χορηγείται σε ενηλίκους και εφήβους.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης:

Η πρώτη χώρα που καθιστά υποχρεωτικό το εμβόλιο στα παιδιά

Εμβόλια Pfizer για παιδιά 5 έως 11 ετών: Σημαντικές ερωτήσεις – απαντήσεις

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News